Bakan Akar'dan Fransız mevkidaşına sert tepki

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Fransa Savunma Bakanı Florence Parly'nin 'Fransız gemisinin taciz edildiği' iddiasını yeniden dillendirmesine tepki gösterdi. Fransız bakanın olayları karıştırmış olabileceğini ifade eden Bakan Akar, böyle bi iddianın söz konusu olmadığını ve Türkiye tarafından şiddetle reddedildiğini ifade etti.

 Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve kuvvet komutanları bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantıda terörle mücadele, Doğu Akdeniz'deki gelişmeler, koronavirüsle mücadele alanında alınan tedbirler ele alındı.

NATO İLE İLİŞKİLERİ HİÇ KİMSE YARGILAYAMAZ

Yaptığı konuşmada Fransa'nın Türkiye hakkında ortaya attığı temelsiz iddialara sert sözlerle tepki gösteren Bakan Akar, Türkiye'nin NATO içindeki etkin, caydırıcı ve saygın rolünü en üst düzeyde uyguladığına dikkat çekti.

Finans yönünden Türkiye'nin NATO'ya sağladığı desteğin 8. sırada olduğuna vurgu yapan Bakan Akar, "Ayrıca savunma, planlama havuzunda da biz ilk sıradayız, tahsis ettiğimiz birlikler, imkan ve kabiliyetlerle. Dolayısıyla bizim NATO ile olan ilişkimizi hiç kimse yargılayamaz." dedi.

FRANSIZ BAKANA SERT SÖZLER

Türkiye'nin NATO'ya olan katkılarını herkesin görmesi, göz ardı etmemesi gerektiğini söyleyen Bakan Akar, " Bu ne hakka ne adalete ne müttefiklik ruhuna ne de ittifakın içinde üyeler arasındaki ilişkilere uygundur." diye konuştu.

Sözlerinin devamında geçen ay dile getirilen Fransız yetkilileri tarafından ortaya atılan "Fransız askeri gemisinin taciz edildiği" iddialarının yeniden gündeme getirildiğine dikkat çeken Bakan Akar, şu ifadeleri kullandı:

"Fransızların ortaya attığı iddiaların asılsız olduğu, gerçeği yansıtmadığı açık ve net şekilde ortaya çıktı. Netice olarak oradaki Fransız makamları, NATO makamlarının çalışmalarını da yavaşlatma etkisiyle bu konuları örtbas etmeye kalkmışlardı. Fakat daha sonra Fransa Savunma Bakanı herhalde olayları karıştırdı, basına yaptığı bir açıklamada tekrar Türkiye'yi suçlayıcı bir dil kullandı. Bunu şiddetle reddediyoruz, böyle bir şey asla söz konusu değil. Bütün bilgiler elimizde. Bizim gemimiz uluslararası hukuka, denizcilik hukukuna, teamüllere, NATO üyesi olmaktan dolayı NATO gemilerine karşı münasebetleri çerçevesinde gayet uygun hareket etmişlerdir. 'Tacize uğradım' diyen gemiye de yakıt ikmali yapan Türk Deniz Kuvvetleridir, bunun da bilinmesi lazım. Bizim NATO içindeki fonksiyonumuz, görevlerimiz her geçen gün artan bir şekilde devam etmektedir, derinleşmektedir. Görevlerimizi en iyi şekilde yapma gayretindeyiz. Ayrıca Türkiye'nin AB hedefi de Sayın Cumhurbaşkanımızın da birçok kez gündeme getirdiği gibi devam etmektedir, bundan da kimsenin şüphesi olmasın. Sonuç olarak bu hadise ile alakalı Fransa'dan hala biz özür bekliyoruz, olayın gerçeklerini görmelerini ve kabullenmelerini bekliyoruz. Bu zorunlu."

 

Bakan Akar'dan Fransız mevkidaşına sert tepki ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Fransa Gemi Taciz
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.