Bakan Akar'dan flaş F-16 mesajı: Teknik çalışma başlatıldı

Milli Savunma Bakanı Akar'dan kritik F-16 açıklaması geldi. Bakan Akar, konuya ilişkin "Teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye’nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor." değerlendirmesinde bulundu. Akar, Yunanistan ve Fransa arasında yapılan anlaşmaya da tepki gösterdi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, NATO Savunma Bakanları Toplantısı sonrasında önemli açıklamalar yaptı. F-16 tedarik süreci ile ilgili konuşan Bakan Akar, "Teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. Yunanistan ve Fransa arasındaki anlaşmaya da değinen Akar, "NATO'nun içinde olmamıza rağmen birtakım ittifaklar aranması hem NATO'ya hem ikili ilişkilere zarar verir, güveni sarsar." dedi.

Bakan Akar'ın açıklamalarından satır başları;

Milli Savunma Bakanı Akar'dan F-16 açıklaması geldi. Bakan Akar "Teknik çalışma başlatıldı. Süreci takip ediyoruz. Türkiye'nin güçlenmesi aynı zamanda NATO savunmasının güçlenmesi anlamına geliyor." dedi.

AKAR'DAN YUNANİSTAN VE FRANSA'YA SERT TEPKİ

"Yunan Savunma Bakanı ile olumlu, yapıcı bir görüşme yaptık. Bu görüşmenin olumlu sonuçlarını önümüzdeki dönemde görmeyi bekliyoruz." açıklamalarında bulunan Akar, Yunanistan ve Fransa arasındaki anlaşma hakkında "NATO'nun içinde olmamıza rağmen birtakım ittifaklar aranması hem NATO'ya hem ikili ilişkilere zarar verir, güveni sarsar." dedi.

YERİ VE ZAMANI GELDİĞİNDE GEREKEN YAPILIR

Bakan Akar, Suriye'nin kuzeyinden PKK/YPG saldırılarına ilişkin ise; "Olayları çok yakından takip ediyoruz. Yeri ve zamanı geldiğinde gereken yapılır." dedi.

Bakan Akar'dan flaş F-16 mesajı: Teknik çalışma başlatıldı ile ilgili etiketler Milli Savunma Bakanlığı Hulusi Akar NATO F16
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.