Bakan Akar'dan ABD'ye "tarihi inkar" suçlaması

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ABD Başkanı Biden'ın 1915 olaylarına "soykırım" demesine tepki gösterdi. Bakan Akar "ABD Başkanı'nın 1915 olaylarına ilişkin 'soykırım' ifadesini kullanması, tarihi gerçekleri inkar ve çarpıtmaktan başka bir anlam taşımamaktadır. Bu yanlış düzeltilmelidir" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ABD Başkanı Biden'ın skandal ifadelerine tepki gösterdi. Akar,  Söz konusu ifadelerin taihi gerçekleri inkar etmekten başka bir anlam taşımadığını belirterek şunları söyledi:

"Tarihin böyle siyasi açıklamalarla yeniden yazılamayacağı bilinmelidir. ​Tarihten düşmanlık çıkarmak, yeni karşıtlıklar yaratmak kabul edilemez.

ABD Başkanı'nın 1915 olaylarına ilişkin soykırım ifadesini kullanması, tarihi gerçekleri inkar ve çarpıtmaktan başka bir anlam taşımamaktadır"

Türk-Ermeni toplumları arasında bir dönemde yaşananları 'soykırım' olarak nitelemek gaflettir, cehalettir, geleceğin tahribidir."

 

Bakan Akar'dan ABD'ye "tarihi inkar" suçlaması ile ilgili etiketler Hulusi Akar ABD soykırım sözde ermeni soykırımı biden
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.