Bakan Akar: Türk-Rus ortak merkezi kuruluyor

Milli Savunma Bakanlığı, Azerbaycan ve Ermenistan arasında varılan ateşkes kapsamında, Türk-Rus Ortak Merkezi'nin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik detaylara yönelik görüşmelerin tamamlanıp, mutabakatın imzalandığını açıkladı. Bakan Akar konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Çok kısa bir sürede arkadaşlarımız orada görev yapacak. Türk ve Rus subayları, ateşkesin gözlemlenmesi, kalıcı hale gelmesi için beraber görev yapacak." dedi.

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkesin ardından anlaşmanın beşinci maddesi gereği Türkiye ile Rusya’nın ortak gözlem ve denetim merkezi açılmasına karar verilmişti.

MUTABAKAT İMZALANDI

Merkezin kurulacağı açıklanan Milli Savunma Bakanlığı'ndan bugün paylaşılan mesajda şöyle denildi:

“Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki ateşkesin uygulanmasını gözetmek ve denetlemek amacıyla, 11 Kasım’da Milli Savunma Bakanımız Hulusi Akar ile Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu arasında video telekonferans yöntemiyle imzalanan mutabakat zaptı çerçevesinde teşkil edilecek, Türk-Rus Ortak Merkezi’nin kuruluş ve görev esaslarına ilişkin teknik detaylara yönelik görüşmeler tamamlanmış, mutabakat imzalanmıştır. Merkezin en kısa sürede faaliyete geçirilmesi için gerekli çalışmalar sürdürülmektedir.”

TÜRK VE RUS SUBAYLARI BERABER GÖREV YAPACAK

Milli Savunma Bakanı Akar ise konuya ilişkin yaptığı açıklamada, "Şimdi inşaatı yapılıyor. Çok kısa bir sürede arkadaşlarımız orada görev yapacak. Türk ve Rus subayları, ateşkesin gözlemlenmesi, kalıcı hale gelmesi için beraber görev yapacak." dedi.

Bakan Akar: Türk-Rus ortak merkezi kuruluyor ile ilgili etiketler Hulusi Akar Milli Savunma Bakanlığı türk rus ortak merkezi
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.