"Rusya ile ortak devriye kısa zamanda başlayacak"

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, güvenli bölge görüşmelerine ilişkin bilgi verdi. Kabul töreninde gazetecilerle konuşan Akar, "kısa zamanda Rusya ile ortak devriyeler başlayacak" bilgisini de paylaştı. Akar Bağdadi operasyonuna ilişkin önemli bir bilgiyi de paylaştı.

Beştepe'de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından düzenlenen kabul törenine katılan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar kritik önemde açıklamalarda bulundu.

Akar, "Kısa zamanda Rusya ile ortak devriyeler başlayacak. ABD ve Rusya ile görüşmeler açık ve net ilerliyor, sorun yok, ilerliyoruz." dedi.

F-35 ile ilgili bilgi de veren Akar "Biz F-35 projesinin ortağıyız, hakkımızı verin diyoruz" ifadesini kullandı.

Akar, Bağdadi'nin öldürüldüğü operasyon içinse, "ABD Bağdadi operasyonu için bilgi verdi. Biz de birliklerimize gerekli talimatı verdik." diye konuştu. 

RUSYA: MUTABAKAT UYGULANIYOR

Bu arada Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Alexander Grushko, Türkiye ile Rusya arasında varılan mutabakatın uygulandığını söyledi.

Rus haber ajansı TASS’ta yer alan habere göre, Grushko, “Mutabakat uygulanmaktadır. Hem dünyada hem de siyasi kanallarda en yakın işbirliği sağlandı” ifadelerini kullandı.

"Rusya ile ortak devriye kısa zamanda başlayacak" ile ilgili etiketler Rusya F-35 Hulusi Akar Milli Savunma Bakanı Bağdadi
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.