Bakan Akar, mevkidaşları Dibeybe ve Hasanov ile görüştü

Milli Savunma Bakanı Akar, SAHA EXPO açılışının ardından Libya Başkanı ve Savunma Bakanı Dibeyle ve Azerbaycan Savunma Bakanı Hasanov ile bir araya geldi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Libya Başbakanı ve Savunma Bakanı Abdulhamid Dibeybe ve Azerbaycan SAvunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile görüştü.

Bakan Akar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde gerçekleştirilen Savunma ve Havacılık Uzay Sanayi Fuarı’nın (SAHA EXPO) açılışının ardından Dibeybe ile bir araya geldi.

Görüşmede, başta askeri eğitim iş birliği ve savunma sanayi olmak üzere, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunuldu.

TÜRKİYE LİBAYA’YA OLAN DESTEĞİNDE KARARLI

Akar, görüşmede, Türkiye’nin amacının 'Libya Libyalılarındır' anlayışıyla toprak bütünlüğünü ve siyasi birliğini sağlamış, barış ve istikrar içerisinde yaşayan bir Libya’nın oluşumuna katkı sağlamak olduğunu bildirdi. Bakan Akar ayrıca Türkiye’nin Libyalı kardeşlerine destek kapsamında askeri eğitim, yardım ve danışmanlık faaliyetlerini sürdürmekteki kararlılığına vurgu yaparak Türkiye’nin Libya’da yabancı bir güç olmadığını kaydetti.

Görüşmeye Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan da katıldı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Azerbaycan Savunma Bakanı Orgeneral Zakir Hasanov ile de görüştü.

Bakan Akar, SAHA Expo’nun açılışının ardından Hasanov ile bir araya geldi.

Bakan Akar, mevkidaşları Dibeybe ve Hasanov ile görüştü

TÜRKİYE AZERBAYCAN İLE TEK YUMRUK OLMAYA DEVAM EDECEK 

Askeri eğitim iş birliği ve savunma sanayii olmak üzere, ikili ve bölgesel savunma, güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunulan görüşmede, Akar, iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşliğin "Tek millet, iki devlet" anlayışıyla en üst düzeyde devam ettiğini vurguladı.
Ermenistan’ın tahriklerini bırakması, Azerbaycan ile vardıkları uzlaşı çerçevesinde barış müzakereleri ve iş birliğine odaklanması, uzatılan barış elini tutmasının gerekliliğine değinen Akar, Türkiye’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da Azerbaycanlı kardeşleriyle tek yumruk olmaya devam edeceğini ifade etti.

Görüşmede, Hava Kuvveleri Komutanı Orgeneral Atilla Gülan da yer aldı.

Bakan Akar, mevkidaşları Dibeybe ve Hasanov ile görüştü ile ilgili etiketler Hulusi Akar Libya Azerbaycan
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.