'PKK ile mücadelede iş birliği çok önemli, komşularımızın toprağında gözümüz yok'

Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Irak'a giden Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, ''Terör örgütü PKK ile mücadelede iş birliği ve koordinasyon çok önemli rol oynamaktadır.'' dedi. Buradaki konuşmasında Irak ile her türlü iş birliğine hazır olduklarını belirten Akar, ''Tek amacımız halkımızın güvenliği, sınırlarımızı korumak, sınırlarımız dahilinde barış ve refah içinde yaşamak, hak ve menfaatlerimizi savunmaktır. Hiçbir komşumuzun toprağında gözümüz yoktur.'' ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar sürpriz bir şekilde Irak'a ziyaret gerçekleştirdi. Buradaki ilk noktası Irak Savunma Bakanlığı olan Akar, askeri törenle karşılandı. 

Mevkidaşı El Cuburi ile baş başa görüşme gerçekleştiren Bakan Akar, heyetler arasındaki görüşmelere de iştirak ederek başkanlık yaptı. Görüşmede, Genelkurmay başkanı Orgeneral Yaşar Güler de bulundu. 

''BU COĞRAFYAYI, BARIŞ VE GÜVENLİK MERKEZİ HALİNE GETİRECEBİLİRİZ''

İki ülke arasındaki bağın kardeşlikten öte olduğunun belirten Bakan Akar, coğrafyanın hassas bir dönemde olduğunu vurguladı. 

Bölgedeki zorlukları birlikte yenilebileceğini aktaran Akar, ''Ortadoğu'yu barış ve güvenlik merkezi haline getirebiliriz'' dedi.

Irak'ın toprak bütünlüğüne, egemenliğine, esenliğine ve refahına saygılı olduklarını vurguluyan Milli Savunma Bakanı, ''Irak’ın siyasi birliği bizim için esastır. Her zaman samimiyetle ifade ettiğimiz gibi bizim tek amacımız halkımızın güvenliği, sınırlarımızı korumak, sınırlarımız dahilinde barış ve refah içinde yaşamak, hak ve menfaatlerimizi savunmaktır.'' dedi.

Bakan sözlerine, ''Hiçbir komşumuzun toprağında gözümüz yoktur.'' diyerek devam etti.

PKK İLE MÜCADELE 

Irak'ın kuzeyindeki terör varlığının iki ülke için de önemli bir tehdit olduğunu vurgulayan Akar, "Terör örgütü PKK ile mücadelede iş birliği ve koordinasyon çok önemli rol oynamaktadır. Irak ile her türlü iş birliğine hazırız" ifadelerini kullandı.

 'PKK ile mücadelede iş birliği çok önemli, komşularımızın toprağında gözümüz yok'

'PKK ile mücadelede iş birliği çok önemli, komşularımızın toprağında gözümüz yok' ile ilgili etiketler PKK Hulusi Akar Orta Doğu Irak terör
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.