Bakan Akar: ABD'nin YPG'ye desteğini sonlandırması için girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Suriye'deki son gelişmelerile ilgili açıklamalar yaptı. ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye desteğinin sürdüğüne dikkat çeken Akar, "ABD'li müttefiklerimizin, müttefiklik ruhuna yakışmayacak şekilde bunlara silah, mühimmat, araç gereç desteği sağladığını esefle görüyoruz. Başta silah, mühimmat olmak üzere verilen desteğin sonlandırılması için de her seviyede girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz." dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar Suriye'deki son gelişmeleri değerlendirdi. Bakan Akar, ABD'nin terör örgütü PKK/YPG'ye silah desteği vermesine tepki göstererk, Washington yönetiminin verdiği destekten vazgeçmesi için girişimlerini sürdüreceklerinin altını çizdi.

Bakan Akar'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Biz anlaşma çerçevesindeki esaslara uyuyoruz. Bu konuda yapılması gereken ne varsa yaptık ve büyük bir gayretle bunları yerine getiriyoruz.

Son zamanlarda özellikle hava taarruzlarında bir artış oldu. Bunun mutabakat muhtırasına uygun olmadığını da söyledik. Bununla ilgili her seviyede girişimler devam ediyor.

YPG tam anlamıyla PKK'nın kendisidir. İkisinin de terör örgütü olduğu, bununla ilgili sayısız delil ve görüntü olduğu da herkes tarafından bilinmektedir.

ABD'li müttefiklerimizin, müttefiklik ruhuna yakışmayacak şekilde bunlara silah, mühimmat, araç gereç desteği sağladığını esefle görüyoruz. Başta silah, mühimmat olmak üzere verilen desteğin sonlandırılması için de her seviyede girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz."

 

Bakan Akar: ABD'nin YPG'ye desteğini sonlandırması için girişimlerde bulunmaya devam ediyoruz ile ilgili etiketler Hulusi Akar ABD silah pkk/ypg destek
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.