Bahçeli’nin ‘Eve dön’ çağrısının şifresi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e ‘Evine dön’ çağrısı yapması siyasetin gündemine oturdu. Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan da bugünkü köşesinde ‘Evine dön’ çağrısının nedenlerini maddeler halinde sıraladı.

Hürriyet Gazetesi yazarı Ahmet Hakan bugünkü köşe yazısında  MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin, İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı ‘Evine dön’ çağrısını yorumladı.

Bahçeli'nin 'ev'den kastının Cumhur İttifakı olduğunu dile getiren Hakan, "Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçime 'AK Parti, İyi Parti ve MHP' üçlüsüyle girmek istiyor" dedi.

Siyasetle ilgili her kesimin ‘Eve dön’ çağrısına yanıt aradığını vurgulayan Hakan,  "Yazlık sitelerde, emekli kahvelerinde, deneyimli bürokratların tatil buluşmalarında, eski/yeni siyasetçilerin yazlık site muhabbetlerinde... Kısacası siyasete azıcık da olsa meraklı kesimlerin takıldığı her yerde... Herkes aynı sorunun cevabını arıyor: 'Devlet Bahçeli, Meral Akşener’e neden ‘Evine dön’ çağrısı yaptı?' Ben de işte bu sorunun cevabını aradım dün gün boyu..." dedi.

Kendisinin de gün boyu bu sorunun cevabını aradığını belirten Hakan, ulaştığı sonuçları tek tek şöyle sıraladı: “Cumhur ittifakı’, İYİ Parti’yi kendi safına çekmek istiyor... Bu bir. Devlet Bahçeli’nin 'yuva' ya da 'ev'den kastettiği MHP değil, ‘cumhur ittifakı’... Bu iki. Cumhurbaşkanı Erdoğan da seçime “AK Parti, İYİ Parti ve MHP” üçlüsüyle girmek istiyor. Bu üç”

Hakan, "Bahçeli’nin açıklaması, bu yolda atılan ilk önemli adım... Bu dört. İyi Parti cenahıyla kurulan bir temas var mı, bilmiyorum. Ama alttan alta yoklamaların yapıldığı kesin... Bu beş. Bu girişimin en temel amacı şu: CHP’yi HDP ile baş başa bırakmak... Bu da altı." ifadelerini kullandı.

AHMET HAKAN’IN YAZISINI OKUMAK İÇİN

ÇAĞRI GÜNDEM OLMUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin dün İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’e yaptığı çağrı gündeme oturdu. Bahçeli, “Zillet İttifakı’nın üç asıl ortağından ikisinin, yani CHP ile örtülü ortak HDP’nin Ayasofya-i Kebir Cami-i Şerif’e menfi yaklaşımı ortadadır. Ancak İYİ Parti Genel Başkanı son hareketiyle onlardan ayrışmış, ayrı düşmüştür. Meral Hanım'ın kendisi adına hayırlı bir gelişmedir” ifadelerini kullanan Bahçeli, “Sayın Akşener’in böyle gitmeyeceğini, böyle ittifak olmayacağını, olsa bile bir ayağının çukura düştüğünü görüp derhal ve çok kısa süre içinde evine dönmesi doğru ve tutarlı bir davranış olacaktır” ifadesini kullanmıştı.

Bahçeli’nin ‘Eve dön’ çağrısının şifresi ile ilgili etiketler MHP Meral Akşener MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener çağrı
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.