Bahçeli'den CHP'lilere: "Coumadin'ler!..."

Partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuşan Bahçeli, partisine yönelik eleştirilere yanıt verirken CHP hakkında ilginç bir benzetme yaptı. Bahçeli, partisinin siyasi duruşu konunda eleştiride bulunan CHP'liler için "CHP’li bazı kan sulandırıcı komodinler (COUMADIN*)" ifadesini kullandı. Bahçeli'nin 'komodinler' olarak telafuz ettiği 'coumadin' pıhtılaşmayı önleyen kan sulandırıcı bir ilaç.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında CHP'lilerle ilgili yaptığı benzetmeyle sosyal medyada gündeme oturdu. 

Konuşmasının CHP'ye yönelik kısmında, "CHP'li bazı kan sulandırıcı komodinler (COUMADIN), siyasetin bir ayağı dışarıda bir ayağı içeride bulunan bir odak tarafından yönlendirildiğini, hem şahsımı hem de Sayın Erdoğan'ı bu odağın yönettiğini ileri sürmektedir. Bunlara göre Türk siyaseti vesayet altındaymış. Bu zavallı bedbahtlar, sanıyorum fazla film seyrediyor, komplo teorileriyle fazla meşgul oluyorlar. Nasılsa işleri güçleri yok, canları sıkıldıkça tezvirat üretiyorlar. Elleri boş, akılları tamtakır, ahlakları da kuru bakır." ifadelerini kullandı.

Bahçeli'nin benzetmesi sonrası herkese Coumadin'in ne olduğunu öğrenmeye çalıştı. 

COUMADIN NEDİR?
Coumadin antikoagulan bir ilaçtır. İçinde aktif madde olarak warfarin sodyum bulunur. “anti” karşıt demektir; “koagulan” ise pıhtılaştıran anlamındadır. “antikoagulan” kan damarlarında kanın pıhtılaşmasını önleyen anlamında kullanılır. Coumadin zararlı pıhtı oluşumunu önlemek ve kontrol altına almak için kullanılan kanı sulandıran ve pıhtılaşmayı önleyen bir ilaçtır. Eğer pıhtı mevcut ise bunun büyümesini engeller. Aynı zamanda pıhtının kopmasını ve vücudunuzun başka bir yerinde damar tıkanmasını engeller. Coumadin oluşmuş olan pıhtıyı eritmez. Coumadin tedavisi bazı durumlarda ömür boyu sürerken, bazen de 3- 6 ayla sınırlı kalabilmektedir.

COUMADIN NEDEN KULLANILIR?
Bacaklarda, akciğerlerde veya kalp boşluklarında pıhtı oluşumu görüldüğünde. Atriyal fibrillasyon adı verilen düzensiz ve değişken hızlı kalp ritim bozukluğu olan hastalarda. Kalp kapaklarının ameliyatla değiştiği hastalarda ( protez kapaklarda pıhtı oluşumunun engellenmesi). Pıhtı oluşumuna eğilimi olan hastalarda (karaciğer hastalığı, K vitamini yetersizliği, hipertiroidizm, trombosit hastalıkları gibi) kullanılıyor.

Bahçeli'den CHP'lilere: "Coumadin'ler!..." ile ilgili etiketler CHP MHP Devlet Bahçeli
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.