Bahçeli, 5 madde sıraladı ve ekledi: Kilit ülke Türkiye'dir

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Rusya-Ukrayna savaşında atılması gereken 5 madde olduğunu ifade eden MHP lideri, "Rusya ve Ukrayna ile masaya oturabilecek tek ülke Türkiye'dir" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konuştu. Bahçeli, "Ukrayna'yı işgal eden Putin haksızdır, bu haksızlığın cezasız kalması mümkün değildir." açıklamasında bulundu.

Bahçeli'nin konuşmasından öne çıkan başlıklar şöyle:

"Rusya Federasyonu'nun komşusu Ukrayna'ya başlattığı askeri operasyon, uluslararası hukuka ve Minsk sürecine tamamen terstir. Rusya işgal planını 2014'ten beri adım adım uygulamıştır. Rusya taraf olarak imza attığı anlaşmaları çiğnemiştir Putin'in kanlı işgali haklı çıkarma çabası bir çelişki.

Birleşmiş Milletler, yasa dışı ve gayrimeşru askeri hareket karşısında cılız ve zayıf kınama mesajlarından başka hiçbir şey yapamamış, suya sabuna dokunan hiçbir irade gösterememiştir.

Ukrayna'nın sınır güvenliği, insan varlığı ve egemenlik hakları çok tehlikeli saldırıya uğramıştır. 8. güne giren bu saldırı bütün vahametiyle sürmektedir.

BAHÇELİ'DEN DONBAS AÇIKLAMASI

Ukrayna'yı ateş çukuruna çeken hem Rusya hem Batıdır. Donbas'ı Ukrayna'dan koparmak bölücülüktür. Bu bölgenin sözde bağımsızlığının ve egemenliğinin Rusya Parlamentosu tarafından tasdiki evrensel hukuk kurallarını infaz etmektir.

Bırakınız Putin'i, Türk milletinin karşısında konuşmaya, ahkam kesmeye, tarih hatırlatmasına hiç kimsenin, hiçbir devletin ne yüzü ne de cüreti yetecektir.

BAHÇELİ'DEN ABD, AB VE NATO'YA TEPKİ

ABD, AB ve NATO bu savaşta kabiliyet yoksunu olduğunu göstermiştir. Ukrayna madem NATO üyesi yapılmayacaktı bunca yıl neden ABD tarafından boş vaatlerle avutulmuştur.

5 MADDEDE YAPILMASI GEREKENLER!

MHP olarak, çatışmaların ivme kaybetmesi, barış için adım atılması gereken adımlar şöyle:

Ukrayna'nın siyasi ve toprak bütünlüğüne saygı duyulmalı.

Rusya ile Ukrayna arasında ateşkes sağlanmalı.

Rusya işgalden vazgeçmeli, askerleri geri çekmeli.

NATO doğuya genişleme stratejisini gözden geçirmeli.

Tek seçenek diplomasi ve diyalogdur. Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki mutabakat arayışları memnuniyet vericidir. Rusya ve Ukrayna ile masaya oturabilecek tek ülke Türkiye'dir. Sayın Cumhurbaşkanımızın çok yönlü siyasi, ekonomik ve ticari ilişkileri kullanarak aktif arabuluculuk girişimi bize göre barışın, huzurun, istikrarın kalıcı anahtarıdır. İstanbul'da müzakere ikliminin başlaması krizden çıkışın orta yolu bulunacaktır.

"BM YAPISI DERHAL DEĞİŞMELİDİR!"

BM yapısı derhal değişmeli. Rusya'nın BM Güvenlik Konseyi'nde kendisiyle ilgili alınan kınama kararını veto etme hakkına sahip olması başlı başına çarpıklık, bu kuruluşun iflas ilanıdır.

Gelişmeler ve gerçekler göstermiştir ki, Rusya ve Ukrayna ile doğrudan görüşecek ve masaya oturabilecek tek ülke Türkiye'dir.

Küresel emperyalizminin dünya tasarımında insan insanın canavarıdır.

"ACİL ATEŞKES REJİMİ TESİS EDİLMELİDİR"

Ukrayna'nın siyasi ve toprak bütünlüğü ile egemenlik haklarına saygı duyulmalıdır. Rusya ile Ukrayna arasında çok acil ateşkes rejimi tesis edilmelidir. Rusya işgalden derhal ve ön şartsız vazgeçmeli, askeri unsurlarını geri çekmelidir.

Ukrayna'yı işgal eden Putin haksızdır, bu haksızlığın cezasız kalması mümkün değildir.

S-400 AÇIKLAMASI

S-400'leri kime karşı kullanacağız?" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den cevap: Düşman neredeyse S-400'ün hedefi orasıdır.

Montrö Boğazlar Sözleşmesi hususunda Türkiye'nin duruşu sağlam, tutumu dengeli ve berraktır. Zillet ittifakının Montrö hatırlatması siyasi bir tuzaktır. Türkiye bir cephe ülkesi olmayacaktır.

GÜÇLENDİRİLMİŞ PARLAMENTER SİSTEM TEPKİSİ

Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi teklifi, 'güçsüzleştirilmiş Türkiye'nin' taslak beyannamesidir. Güçlendirilmiş Parlamenter Sistem çalışması, PKK’ya ve FETÖ’ye uzatılan kirli elin ibrazıdır."

Bahçeli, 5 madde sıraladı ve ekledi: Kilit ülke Türkiye'dir ile ilgili etiketler Devlet Bahçeli Rusya Ukrayna Putin mhp grup toplantısı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.