Avrupa ülkesinden Türk SİHA'ları için çarpıcı adım! Bağış yapacaklar

24 Şubat'ta başlayan Rusya'nın Ukrayna'ya askeri harekat düzenlemesinin ardından bölgede görev yapan Türk SİHA'larının savaştaki etkisi adından söz ettirmeye devam ediyor. Avrupa ülkesi Litvanya, Ukrayna'ya destek olmak için Türkiye'den SİHA alınıp bağışlamak için bir kampanyaya başladı.

5 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu ve Litvanyalıların şu ana kadar 1 milyon doları topladığını belirten Litvanya'da Laisves TV kurucusu, gazeteci ve sosyal medya fenomeni Andrius Tapinas öncülüğünde Türkiye'den Bayraktar TB2 SİHA alımı için kampanya başlatıldı.

5 MİLYON DOLARA İHTİYAÇ VAR

Türkiye'den SİHA satın alarak bunları Ukrayna'ya göndereceklerini ifade eden Anusauskas, IBAN numarası paylaşarak, 5 milyon dolara ihtiyaçları olduğunu, Litvanyalıların şu ana kadar 1 milyon dolarını topladığını belirtti.

Litvanya Savunma Bakanı Arvydas Anusauskas, kampanyaya destek için sosyal medya hesabından IBAN paylaştı.

 

 

Avrupa ülkesinden Türk SİHA'ları için çarpıcı adım! Bağış yapacaklar ile ilgili etiketler SİHA Litvanya Ukrayna Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.