Bağdat Caddesi 29 Ekim kutlamaları 2019! Yürüyüş saat kaçta?

Bağdat Caddesi 29 ekim kutlamaları! Bu sene cumhuriyetin ilanının 96.yıl dönümü kutlanacak. Yurdun dört bir tarafında olduğu ggibi İstanbul'da da etkinlikler yapılacak. Kutlama noktalarından biri ise Bağdat Caddesi...Peki Bağdat Caddesi yürüyüşü saat kaçta? Detaylar haberimizde...

Bağdat Caddesi 29 Ekim kutlamaları! Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin 29 Ekim 1923'te yönetim şekli olarak cumhuriyeti ilan etti. Her sene 29 Ekim'de Cumhuriyet Bayramı kutlanıyor. Bağdar Caddesi'nde etkinlikler olacak. Peki Bağdat Caddesi yürüyüşü saat kaçta?

Kadıköy Belediyesi, Bağdat Caddesi Suadiye Işıklar’da saat 19.00’da başlayacak yürüyüş için hazırlıklarını tamamladı. Cumhuriyet sevdalıları, Türk bayrakları ve Atatürk posterleriyle 29 Ekim Salı akşamı Bağdat Caddesi’nde buluşacak.

29 Ekim Salı Saat 10.00’da bisikletlerin ve klasik otomobillerin oluşturacağı konvoylar sabah saatlerinden itibaren bayram coşkusunu Kadıköy’e taşıyacak. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin organize ettiği Cumhuriyet Konvoyu ile 29 Ekim Bisikletçileri’nin oluşturacağı bisikletli korteji 60’ıncı Yıl Göztepe Parkı’ndan başlayacak. Bağdat Caddesi’nde ilerleyecek konvoy, Beşiktaş Dolmabahçe’de son bulacak.

ÜSKÜDAR'DA KUTLAMA!

29 Ekim'de ise kutlamaların merkezi Üsküdar Meydanı olacak. DJ performansı ile başlayacak olan programda gece boyunca mehteran konseri, deniz yüzerinde su, ışık, pyro ve lazer gösterileriyle devam edecek. Sarayburnu açıklarında yapılacak havai fişek gösterisinin ardından sahne alacak İBB Kent Orkestrası geceyi renklendirecek. Ayrıca Şemsi Paşa Meydanı ve Harem tarafına kurulacak 6 küçük sahnede de gece boyunca konserler verilecek. Üsküdar Sahil, Fındıklı Sahil ve Sarayburnu'nda ışıklı gösteri yapılacak.

BAĞDAT CADDESİ

Osmanlı İmparatorluğu döneminde; İstanbul'un fethedilmesinden de önce; Bizans İmparatorluğu'nu Anadolu'ya bağlayan bir yol olarak; ticaret kervanları ve ordular tarafından kullanılırdı.

Osmanlı'nın İstanbul'u ele geçirmesinden sonra; Anadolu'ya doğru yapılacak sefer hazırlıklarını da günümüzde artık var olmayan ama isminde bir garı olan Haydarpaşa Çayırı'nda toplanır ve hazırlanırdı. Bu vesile ile; Osmanlı Ordusu için de oldukça önemliydi.

 

 

Bağdat Caddesi 29 Ekim kutlamaları 2019! Yürüyüş saat kaçta? ile ilgili etiketler İstanbul 2019 Bağdat Caddesi 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.