"Amerika için Bağdadi ne ise Türkiye için Mazlum Kobani odur"

Gündeme ilişkin son gelişmeleri değerlendiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, ABD'nin YPG'li terörist Mazlum Kobani ile görüşmesine tepki göstererek "Amerika için Bağdadi ne ise Türkiye için Mazlum Kobani odur" dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kanal7'de Mehmet Acet'in sunduğu Başkent Kulisi programında çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Rusya ve ABD ile yapılan iki anlaşmaya yönelik konuşan Ünal, artık Türkiye'nin toprak bütünlüğü ve sınır güvenliği sorununu nihai olarak çözdüğünü dile getirdi.

 'TÜRKİYE SINIR GÜVENLİĞİNİ TEMİNAT ALTINA ALDI'

Mahir Ünal, ''Türkiye bu haritayı yırttı attı. Türkiye üniter yapısını ve birilerinin Türkiye'yi bölme hayallerini çöpe attı. Türkiye'nin önümüzdeki 50-100 yıl artık mevcut sınırlarını garanti altına alması ve sınır güvenliğini teminat altına alması sonucunu doğurdu.'' dedi.

 'BAĞDADİ ABD İÇİN NEYSE, MAZLUM KOBANİ DE TÜRKİYE İÇİN ODUR'

Mahir Ünal, ABD Başkanı Trump'ın ''Yakın zamanda görüşmek için sabırsızlanıyorum'' açıklamasını yaptığı terör örgütü PKK/YPG'nin elebaşlarından Suriye uyruklu 'Mazlum Kobani' kod adlı terörist Ferhat Abdi Şahin hakkında da konuştu.

Ünal, ''Bağdadi ile Mazlum Kobani arasındaki fark nedir ikisi de terör unsuru ikisi de iki farklı terörist yapının en tepesindeki isimler olarak görünüyor. Burada açık bir iki yüzlülük olduğu kesin. Amerika için Bağdadi ne ise Türkiye için Mazlum Kobani odur.'' dedi.

CHP'YE SERT TEPKİ

Mahir Ünal, YPG'yi terörist olarak görmeyen CHP'ye de sert tepki gösterdi. CHP'nin tüm olanlara rağmen terör örgütünün arkasında olduğunu söyledi.

Ünal, ''Bunlar Esed tarafından aldatıldılar mı? ABD tarafından aldatıldılar mı? Rusya geçen gün ne dedi '150 gün sonunda çekilmezlerse Türk ordusu onları ezer geçer' dedi. bunları terk etmeyen tek yapı cumhuriyet halk partisinin içinde yuvalananlar.'' ifadelerini kullandı.

"Amerika için Bağdadi ne ise Türkiye için Mazlum Kobani odur" ile ilgili etiketler AK Parti Mahir Ünal Bağdadi Mazlum Kobani
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.