Rus bakandan çarpıcı sözler: Bağdadi ABD'nin ürünüydü

Bağdadi'nin öldürülmesiyle ilgili operasyonun yankıları sürerken Rusya'dan yeni bir açıklama geldi. Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, IŞİD lideri Ebubekir el-Bağdadi’nin ABD ürünü olduğunu söyledi.

DEAŞ lideri Bağdadi'nin öldürülmesiyle ilgili operasyonun yankıları tüm dünyada sürüyor. Ülkelerde art arda açıklamalar geliyor. Son olarak Rus 'Rossiya 24' kanalındaki 'Mejdunarodnoye obozreniye' programında konuşan Dışişleri Bakanı Lavrov, IŞİD'in eski lideri Bağdadi'nin ölümü ile ilgili açıklamalarda bulundu.

'DAHA FAZLA BİLGİ İSTİYORUZ'

Bağdadi'nin ölümü konusunda ABD'den farklı bir değerlendirme yapan Lavrov, "Bağdadi, ABD'nin bir buluşuydu. Savunma Bakanlığımız Bağdadi hakkında bir açıklama yaptı. Bu konuda daha fazla bilgi istiyoruz. Her şey tören havası ve sevinç dolu tarzda duyuruldu, ama ordumuz ilave bulgular üzerinde çalışıyor ve ABD'nin (Bağdadi'nin ölümüyle ilgili) söylediklerinin çoğunu halen teyit edemiyor” dedi.

'OLUMLU BİR ADIM'

El-Bağdadi’nin daha önce çok kez ölü ilan edildiğini hatırlatan Lavrov, “Eğer gerçekten öldüyse, özellikle IŞİD’in kurulmasındaki ve halifeliği oluşturma çabalarındaki zararlı rolü dikkate alınırsa bu ve genel olarak teröristlerin yok edilmesi elbette olumlu bir adım” dedi.

Rus bakan, “Ama Bağdadi, ABD’nin ürünü, eğer öldüyse ürünüydü” diye vurguladı.

Rus bakandan çarpıcı sözler: Bağdadi ABD'nin ürünüydü ile ilgili etiketler Rusya ABD Bağdadi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.