Bağcılar tanzim satış noktaları nerede? Nedir? Nasıl gidilir? Saat kaçta açılıyor? Kaçta kapanıyor?

Bağcılar tanzim satış noktaları nerede? Enflasyon ile Topyekün mücadele kapsamında yıllar sonra tekrar gündeme gelen tanzim satış noktaları Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından verilen talimat ile yarın İstanbul başta olmak üzere birçok yerde açılıyor.Sebze ve meyve fiyatlarındaki orantısız yükseliş sonrası alınan karar ile açılan tanzim satış noktalarına büyük ilgi gösterilmesi bekleniyor.Peki Bağcılar tanzim satış noktaları nerede? Nedir? Nasıl gidilir? Saat kaçta açılıyor? Detaylar..

Bağcılar tanzim satış noktaları nerede? Vatandaşların büyük ilgi göstermesi beklenen satış noktaları için en merak edilen sorular arasında nerede açılacakları yer alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamayla, Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında “Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze” satış uygulamasına yarın başlıyor. Peki Bağcılar tanzim satış noktaları nerede? Nedir? Nasıl gidilir? Saat kaçta açılıyor? Kaçta kapanıyor? Sorularının detaylarını haberimizde bulabilirsiniz...

Bağcılar tanzim satış noktaları nerede? Nedir? Nasıl gidilir? Saat kaçta açılıyor? Kaçta kapanıyor?

İBB’NİN “ÜRETİCİDEN TÜKETİCİYE DOĞRUDAN SEBZE” SATIŞLARI YARIN BAŞLIYOR

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında “Üreticiden Tüketiciye Doğrudan Sebze” satışlarına yarın başlıyor. İstanbul genelinde kurulan tanzim satış noktaları hakkında İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, basın mensuplarına açıklama yaptı. Baraçlı, “İstanbul’un 50 farklı noktasında tanzim satış noktası oluşturduk. Ürünlerimizi, tarladan aldığımız fiyata vatandaşlara sunacağız. İlk etapta domates, biber, patlıcan, patates, soğan, ıspanak ve salatalık olacak. Satışlar yarından itibaren başlıyor” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısı üzerine halka ucuz fiyata sebze satışı yapacak tanzim satış noktaları için hazırlıklarını tamamladı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yürütülen “Enflasyonla Topyekün Mücadele” kampanyasına destek olmak amacıyla, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın da desteğiyle İstanbul genelinde tanzim satış noktaları kuruldu. İBB Genel Sekreteri Hayri Baraçlı Aksaray Meydanı’ndaki tanzim satış noktasını basına tanıttı ve açıklama yaptı.

BARAÇLI: “TARLADAN ALDIĞIMIZ FİYATA SATACAĞIZ”

Ürünlerin, tarladan alınan fiyata vatandaşa satılacağı söyleyen Baraçlı, “Enflasyonla Topyekün Mücadele kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığımızın desteğiyle gerçekleştirdiğimiz tanzim satış noktaları ile ilgili tüm hazırlıklarımızı tamamladık. İstanbul’un 50 farklı noktasında, büyük çadırlarda vatandaşlarımıza sebze satışı gerçekleştireceğiz. Biz bu satışları gerçekleştirirken ürünleri tarladan aldığımız fiyata vatandaşlarımıza sunacağız. Ürünlerimiz, Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlı Tarım Kredi Birliği’nde temin edilecek. Satışlarımız yarın sabah itibariyle eş zamanlı olarak başlayacak” dedi.

BARAÇLI: “BEZ ÇANTALAR ÜCRETSİZ VERİLECEK”

Tanzim noktalarında satılacak ürünlerin kaliteli olmasına özen gösterileceğini vurgulayan Baraçlı, “Tanzim satış noktalarında yazarkasa sistemlerimiz kuruldu. Sıfır Atık projesine destek olmak amacıyla kağıt keseler ve bez çantalar kullanıyoruz. Bunlar ücretsiz olacak. Muhtarlıklar ve Gıda Daire Başkanlığı, Beltur’un da katkısıyla 50 noktada aktif çalışmalarımız devam edecek. Her bir noktada Halkla İlişkiler Müdürlüğümüze bağlı ekipler ve Zabıtalar da hazır bulunacak. Satışını gerçekleştireceğimiz ürünlerin kalitesine de son derece dikkat ediyoruz. Böylece vatandaşlarımıza temiz, leziz ürünler sunacağız. Tabi ki en önemli unsur vatandaşlarımızdan gelecek talep doğrultusunda ürünlerin teminini sağlayabilmek, Bakanlığımızın da desteğiyle bu talebi karşılamaktır. Bu sayede herkesin desteği ve gayretiyle “Enflasyonla Topyekün Mücadele” etmiş olacağız” diye konuştu.

TANZİM SATIŞ NOKTALARI NEREDE?

34 İLÇEDE 5O FARKLI NOKTADA TANZİM SATIŞ NOKTALARI;

1​KAĞITHANE MEYDANI​

2 ​MECİDİYEKÖY MEYDANI​

3​ AVCILAR MEYDANI​

4 ​KADIKÖY MEYDANI​

5 ​BAKIRKÖY MEYDANI​

6​ AKSARAY MEYDANI​

7 ​EMİNÖNÜ MEYDANI​

8​ TAKSİM MEYDANI​

9 ​KASIMPAŞA KIZILAY MEYDANI​

10​ BEYLİKDÜZÜ MEYDANI​

11​BAYRAMPAŞA MEYDANI​

12​ AĞCILAR MEYDANI​

13​ GÜNGÖREN MEYDANI​

14​ SULTANBEYLİ MEYDANI​

15 ​SULTANGAZİ MEYDANI​

16​ GOP MEYDANI​

17​ SARIYER MEYDANI​

18 ​BEŞİKTAŞ MEYDANI​

19​ ÜSKÜDAR MEYDANI​

20​ ŞİRİNEVLER MEYDANI​

21 ​KARTAL MEYDANI​

22​ MALTEPE MEYDANI​

23​ PENDİK MEYDANI​

24​ TUZLA MEYDANI​

25​ SANCAKTEPE MEYDANI

26​ ÜMRANİYE MEYDANI​

27​ ESENLER MEYDANI

28 ​ESENYURT MEYDANI

29​ ÇEKMEKÖY MEYDANI

30​ K.ÇEKMECE MEYDANI

31 ​ZEYTİNBURNU MEYDANI

32 ​BAHÇEŞEHİR 1.KISIM

33​ BAŞAKŞEHİR 2.ETAP METRO ÇIKIŞI

34​ BÜYÜKÇEKMECE

35​ EYÜPSULTAN MEYDAN

36​ ATAŞEHİR ÖRNEK MAHALLESİ

37​ BEYKOZ KAVACIK MEYDAN

38 ​ÜSKÜDAR KİRAZLITEPE

39​ FATİH KARAGÜMRÜK MEYDAN

40​ BOSTANCI LUNAPARK

41​PENDİK SAHİL MEYDAN

42​ HALKALI MEYDAN

43​ ÜMRANİYE MEYDAN AVM OTOPARK

44​ ATAŞEHİR MEYDAN

45 ​İSTİNYE İSPARK

46​ ZEYTİNBURNU AVM

47​ ALİBEYKÖY SİLAHTAR

48 ​HALİÇ

49​ BAYRAMPAŞA YILDIRIM MAHALLESİ

50​ ESENLER 100.YIL MAHALLESİ

TANZİM SATIŞ NEDİR?

Tanzim kelime olarak sıraya koyma, sıralama, düzenleme, düzen verme ve yoluna koyma anlamlarına geliyor.

Tanzim satış 1978 yılında Resmi Gazete’de yayınlanan Belediye Tanzim Satışları Yönetmeliğine ile Türkiye’de uygulanmaya başlanmış, Belediye Yasası ile tanzim satışlarında ve hayatı ucuzlatacak önlemlerin alınmasında bu yönetmelik uygulanmıştı.

1978 yılında belediyece alınan önlemlerin içinde, halkın günlük yaşayışını etkileyen yiyecek, yakacak ve diğer zorunlu ihtiyaç maddelerini, satın almak, stok etmek, belirli bir karla satın aldırmak, sattırmak; bu yolla sağlanacak maddeleri amaca uygun olarak dağıtmak üzere tanzim satış mağazaları kurmak; hayatın ucuzlatılmasına etkili olmak için, halka aracısız dağıtımını sağlamak amacıyla üreticiler, diğer belediyeler, köyler, kamu iktisadi kuruluşları ve kooperatiflerle üretim değerlendirme ve pazarlama konularında her türlü iş birliği yer almaktaydı.

“Enflasyonla Mücadele” kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla 1970’lerde uygulanan “Tanzim Satış” yeniden gündeme geldi. Meyve ve sebze fiyatlarındaki kontrolsüz artışa tepki olarak Erdoğan, Hazine, Maliye ve Tarım Bakanlığı’nın öncülüğünde başta belediyeler ve Tarım Kredi Kooperatifleri işbirliği ile Tanzim Ofisleri kurulması talimatını verdi. Projenin ilk etabında İstanbul’da 50, Ankara’da ise 30 tanzim satış noktası Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla hizmete sunuldu.

MOBİL TANZİM SATIŞI BAŞLADI

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için Gaziosmanpaşa’da mobil tanzim satış noktası kuruldu. Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul’daki ilk mobil tanzim satış noktası Gaziosmanpaşa’da hayata geçirildi. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Hasan Tahsin Usta, mobil tanzim satış noktası açılışında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın artan sebze ve meyve fiyatlarını düşürmek için hayata geçirdiği tanzim satış noktası projesi kapsamında İstanbul’daki ilk mobil tanzim satış noktasını hayata geçirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Usta, sebze ve meyvenin direkt üreticiden, tüketiciye erişmesi için belediye olarak sorumluklarını yerine getireceklerini belirterek, satış noktaların pazar ve marketlerdeki fiyatları indireceğini, fiyatların vatandaşların alım gücüne uygun olduğunu vurguladı. Haftanın belirli günlerinde her mahalleye sırayla mobil tanzim satış aracının gideceğini ifade eden Usta, hangi mahallede hangi gün satış olacağını belediyenin sosyal medya hesaplarından bildireceklerini ve hiçbir kar uygulamadan ürünlerin satışını gerçekleştireceklerini dile getirdi.

Usta, mobil tanzim satış noktalarında plastik poşet yerine doğa dostu bez çanta kullanarak sıfır atık projesine de destek vermeye devam edeceklerini ifade etti. Pazardan alışveriş yapmak yerine mobil tanzim satış noktasını tercih eden vatandaşlardan Ali Osman Gökkaya, projenin çok anlamlı olduğunu ifade ederek Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hayata geçirdiği tanzim satış noktaları için teşekkür etti.

İSTANBUL’DA TANZİM SATIŞ

Sebze meyve fiyatlarını düşürmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 34 ilçede 50 tanzim satış noktası hayata geçirilecek. Aksaray Meydanı’nda kurulan mobil tanzim satış noktasında açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Dr. Hayri Baraçlı, enflasyonla topyekün mücadele adına Tarım ve Orman Bakanlığı desteğiyle İstanbul’un 50 noktasında büyük çadırlarda vatandaşlara sebze meyve satışı gerçekleştireceklerini kaydetti. Baraçlı, "Bizler bu uygulamamızı gerçekleştirirken tarladan toplanan ürünün fiyatının aynen İstanbul’daki vatandaşlarımıza yansıtılması için çaba sarf edeceğiz." dedi.

"Tüm ekip arkadaşlarımız, zabıta ve halkla ilişkiler ekibimiz öncülüğünde satışlarımızı bu noktalarda gerçekleştireceğiz" diyen Baraçlı, ürünlerin kalitelerinin ön planda olacağını, amacın enflasyonla mücadele ederek vatandaşın temiz ve lezzetli ürünleri almasını sağlamak olduğunu vurguladı. Baraçlı, "Önümüzdeki hafta İstanbul’daki 50 tanzim satış noktasında vatandaşın sebze ve meyve fiyatları ile ilgili problemlerini ortadan kaldırmak için ilk etapta domates, salatalık, ıspanak, patates, soğan, patlıcan ve biber olmak üzere çalışmalarımız başlayacak." değerlendirmesini yaptı. Satış noktalarındaki tüm araçlarda BELTUR görevlileri olacağı öğrenilirken, Arnavutköy, Adalar, Şile, Silivri ve Çatalca’da üreticilik yapıldığı için bu 5 ilçede satış olmayacağı belirtildi.

ANKARA’DA SATIŞ YAPILACAK YERLER

Ankara Büyükşehir Belediyesince, 15 noktada kurulan "halk sebze" tanzim satış noktalarında pazartesiden itibaren ürünler satılmaya başlanacak. Başkentte kurulacak 30 tanzim satış noktasında, özellikle pahalı ürünler domates, salatalık, patlıcan, biber, soğan, kabak ve patatesin yer alması bekleniyor. İlk etapta, Abdi İpekçi Parkı, Kızılay 15 Temmuz Milli İrade Meydanı, Kurtuluş Parkı, Altındağ Ulus Metrosu çıkışı, Altındağ Siteler İtfaiye Meydanı, Hasköy Cemre Parkı, Keçiören Kuyubaşı Metrosu çıkışı, Keçiören Belediyesi önü, Pursaklar Hicret Camisi önü, Etimesgut Belediyesi karşısı, Sincan Lale Meydanı, Mamak Şafaktepe Parkı, Mamak Bostancık Caddesi, Yenimahalle Batıkent Gimsa karşısı, Gölbaşı Belediyesi karşısında olmak üzere 15 noktada "halk sebze" tanzim satış noktası kuruldu.

Belirtilen bölgelerde bir mobil otobüs, 2 tır ve 32 metrekareden oluşan 12 adet çadırla hizmet verilecek. Ürünlerin Ankara’ya gelmeye başladığı, satışların pazartesiden itibaren başlayacağı öğrenildi. Buna göre belediyeler şehrin çeşitli noktalarında sabit satış merkezleri belirleyecek. Bunların daha çok küçük dükkanlar şeklinde olacağı belirtiliyor.

KOOPERATİFLER DEVREDE

Meyve-sebze, üreticinden Tarım Bakanlığı’na bağlı olan Tarım Kredi Kooperatifi aracılığı ile satın alınacak. Belediyeler de Tarım Kredi Kooperatifi’nden ürünleri satın alacak. Sonrasında da bu ürünler, şehrin çeşitli yerlerindeki sabit satış noktalarından doğrudan tüketiciye sunulacak. Ürün, arada komisyon ve aracı olmayacağı için ve kâr amacı da güdülmediği için doğrudan üreticiden satın alınan fiyat üzerinden tüketiciye satılmış olacak. Belediye de Tarım Kredi Kooperatifi’ne ödediği parayı tüketiciden karşılayacak.

SEBZE VE MEYVE FİYATLARINDA YAPILAN "VURGUN"

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan: 5 ildeki hallerde eş zamanlı yapılan operasyonlarda sebze ve meyvelerin alış ve satış fiyatlarında yüzde 800'lere varan fahiş fiyat artışları tespit ettik. İlk verilere göre, fahiş fiyat uygulayan 88 firma hakkında 2 milyon liranın üzerinde idari para cezası uygulanması için Bakanlığımızca idari işlem başlattık.

Pekcan, yazılı açıklamasında, 6 Şubat itibarıyla yapılan denetimlerin sonuçlarına ilişkin bilgi verdi. Denetimlerde sebze ve meyve fiyatlarının mercek altına alındığına işaret eden Pekcan, Ticaret Bakanlığı müfettişleri ile il ticaret müdürlükleri koordinasyonunda gerçekleştirilen çalışmalar sırasında müstahsil makbuzu ve alım-satım faturalarındaki fiyat ve miktar bilgileri temel alınarak incelemeler yapıldığını bildirdi.

Pekcan, operasyonlarda sebze ve meyve fiyatlarında yapılan "vurgun"un ortaya çıkarıldığının altını çizerek, ilk belirlemelere göre, "ürün tedarikinde yer alan aracılar tarafından rekabet unsurlarının ihlal edilmesi sonucu olağan dışı fahiş fiyat oluşumuna yol açıldığının belirlendiğini vurguladı. Ürün tedarikinde aracıların kayıt dışı işlemleriyle gerçeğe aykırı fiyat beyanlarının ürün fiyatı oluşumunda aşırı artışlara neden olduğuna dikkati çeken Pekcan, ürün künyelerinde yer alan bilgilerin eksik ya da yanıltıcı olduğu yönünde bulguların da tespit edildiği bilgisini paylaştı.

YÜZDE 800'LERE VARAN FAHİŞ FİYAT

Pekcan, İstanbul, Ankara, Antalya, Mersin ve Adana'daki belediye toptancı halleri nezdinde, Ticaret Bakanlığı müfettişlerince gerçekleştirilen denetimlerde sebze ve meyvelerin alış ve satış fiyatlarında yüzde 800'lere varan oranlarda fahiş fiyat artışlarının bulunduğunun belirlendiğine işaret etti.

"Denetimlerde, hallerde sebze ve meyvelerin 9 kata varan fiyat artışlarıyla vatandaşımıza satıldığını tespit ettik. Gerekli önlemleri ilgili tüm kurum ve kuruluşlarla birlikte alıyoruz. Denetimlerimizin etkisi şimdiden fiyatlarda görülmeye başlandı. 6 Şubat itibarıyla Ticaret Bakanlığı müfettişleriyle 5 ilde eş zamanlı başlayan operasyonlar sonucu hallerde satılan sebze ve meyve fiyatlarında 3 günde, ana kalemlerde yüzde 45'lere varan oranlarda düşüşler görülmeye başlandı. Fırsatçılara göz açtırmamak için denetimlerimiz Türkiye genelinde tüm hızıyla devam edecektir."

Bağcılar tanzim satış noktaları nerede? Nedir? Nasıl gidilir? Saat kaçta açılıyor? Kaçta kapanıyor? ile ilgili etiketler İstanbul Büyükşehir Belediyesi Bağcılar
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.