Bagajını X-Ray'e koymadan geçip gitti!

Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu'nda katledilen gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın cansız bedeninin yurt dışına 15 kişilik infaz timinin başındaki Maher Abdulaziz Mutreb aracılığıyla çıkarıldığı iddia edildi. Mutreb’in diplomatik pasaportu nedeniyle bagajını X-Ray’e koymadan transit olarak uçağa bindiği belirtiliyor.

Gazeteci Cemal Kaşıkçı’nın Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğu’nda ‘hayatını kaybettiği’ ile ilgili yapılan açıklama sonrası gözler Kaşıkçı’nın cansız bedeninin nerede olduğuna yöneldi. Soruşturma birimlerinin 15 kişilik infaz timindeki Suudi veliaht prensi Muhammed Bin Salman’a en yakın isimlerden bir tanesi olan Maher Abdulaziz Mutreb isminde yoğunlaştığı öğrenildi.

Kaşıkçı’nın konsolosluğa girdiği 2 Ekim'de Suudi Arabistan’dan İstanbul’a gelen Mutreb, aynı gün saat 18.20’de İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan VIP salonunundan özel jete binerek Mısır’ın yolunu tuttu.

ÇANTASINI X-RAY’DEN GEÇİRDİ Mİ?

Yeni Şafak'ta yer alan habere göre: Soruşturma birimleri Kaşıkçı’nın cansız bedenine ait parçaların Mutreb vasıtasıyla yurt dışına çıkarılabileceği ihtimali üzerinde duruyor. Diplomatik pasaporta sahip olması nedeniyle herhangi bir arama ve X-ray cihazından geçme zorunluluğu bulunmaması, dikkatlerin Mutreb’e çekilmesine neden oldu.

Mutreb’in diplomatik dokunulmazlık zırhını kullanarak bagajını X-Ray cihazına koymadan transit olarak uçağa bindiği iddialar arasında yer alıyor. Mutreb’in İstanbul Atatürk Havalimanı’ndan çıkış görüntülerinin incelemesiyle o sırada VIP salonunda görevli güvenlik görevlileri ve polis memurlarının da bilgilerine başvurulduğu öğrenildi.

Bagajını X-Ray'e koymadan geçip gitti! ile ilgili etiketler Cemal Kaşıkçı muhteb cesedi
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.