Bağ bozumu hangi mevsimdir? Bağbozumu nedir, ne zaman yapılır?

Çiftçiler için en kutsal günlerin yaşandığı Bağ bozumu geleneksel olarak her bölgede kendi kuralları ile kutlanan kıymetli bir faaliyet halini almıştır. Bağbozumunun en önemli yerler arasında Bozcaada, Edirne, Urla ve Gelibolu vardır. Peki Bağ bozumu tam oalrak hangi mevsimdir?

Bağbozumu nedir, bağ bozumu hangi mevsimdir sorularının yanıtı haberimizde. Bağ bozumu anlamı, üzüm bağlarının üzümsüz kaldığı dönem demektir. Peki ne zaman yapılır?

BAĞ BOZUMU HANGİ MEVSİMDİR?

Ülkemizde bağ bozumu mevsimi her yerde sonbahar olsa da, üzümlerin toplanma günleri aynı değildir. Genel olarak bağ bozumu zamanı eylül ortalarından ekimin başı olabilir. Bağ bozumu anlamı, üzüm bağlarının üzümsüz kaldığı dönem demektir. 

Bağ Bozumu Nedir? Ne Zaman Yapılır? Bağ Bozumu Şenlikleri - Nefis Yemek  Tarifleri

Tarihin değişkenlik göstermesi, üzüm üretilen iklimlerdeki hava koşulları olmaktadır. Üzüm bağlarına verilen bu değer yeni bir durum da değildir.

Bağ bozumu, her bölgede kendi geleneksel kuralları ile yapılan ve değerli olan bir faaliyet haline gelmiştir. Bağ bozumu döneminin kıymetli olduğu yerler arasında ise Bozcaada, Edirne, Kırklareli, Urla, Elazığ, Ürgüp, Gelibolu ve Denizli yer almaktadır.

Bağ bozumu anlamı, üzüm bağlarının üzümsüz kaldığı dönem demektir. Ülkemizde bağ bozumu mevsimi her yerde sonbahar olsa da, üzümlerin toplanma günleri aynı değildir. Genel olarak bağ bozumu zamanı eylül ortalarından ekimin başı olabilir. Tarihin değişkenlik göstermesi, üzüm üretilen iklimlerdeki hava koşulları olmaktadır.

üzüm bağı

Üzüm bağlarına verilen bu değer yeni bir durum da değildir. Yunan mitolojisine kadar uzayan bir geçmişi vardır. Geçmişten gelen bu kültür, hızla gelişen turizm sektörü sayesinde ülkemizde daha da canlılık kazanmıştır.

BAĞ BOZUMU NEDİR?

Olgunlaşan üzümler, gerekli kontroller yapıldıktan sonra, bağ makası veya bağ bıçağı ile toplanır. Büyük bağlarda birçok kişinin de elbirliği ile, daldaki üzümler özenle toplanır. Üzümler şarap veya sirke yapılması için kasalarda bekletilir. Daha sonra kullanım amacına göre fabrikalara gönderilir.

Bağ bozumu hangi mevsimdir? Bağbozumu nedir, ne zaman yapılır? ile ilgili etiketler sağlık bağ bozumu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.