Bafetimbi Gomis sahada baygınlık geçirdi

Suudi Arabistan'ın Al-Hilal Riyad takımında forma giyen eski Galatasaraylı golcü Bafetimbi Gomis yine bayıldı. Riyad takımının evinde El Kadisiyah ile karşılaştığı maçın ilk dakikalarında Fransız golcü bir anda yere yığıldı. Bir süre yüz üstü baygın kalan oyuncu sağlık görevlilerinin yardımı ile ayağa kalktı. Attığı gollerle Süper Ligin kralı olan Gomis benzer şekilde Galatasaray'da da baygınlık yaşamıştı. Bir süre baygın kalan Gomis'in Vazovagal Senkop hastası olduğu öğrenilmişti.

S.Arabistan Liginin 24. haftasında evinde El Kadisiyah'ı konuk eden lider Al Hilal'de Fransız golcü Bafatimbi Gomis geçirdiği baygınlık sonrası yine yürekleri ağza getirdi.

Bafetimbi Gomis sahada baygınlık geçirdi

Maça ilk 11'de başlayan golcü oyuncu, karşılaşmanın henüz başlarında bir anda yere yığıldı.  Kendinden geçen oyuncu bir süre yüz üstü yerde kaldı.

Bafetimbi Gomis sahada baygınlık geçirdi - Resim : 2

Sağlık görevlilerinin müdahale ettiği Gomis, daha sonra yardımla ayağa kalkarak oyun alanının dışına çıktı.

Bafetimbi Gomis sahada baygınlık geçirdi - Resim : 3

Bir süre kenarda dinlenen Gomis, sağlık durumunun normale dönmesinin ardından oyuna tekrar girdi.

Bafetimbi Gomis sahada baygınlık geçirdi - Resim : 4

G.SARAY'DA DA SAHADA KENDİNDEN GEÇMİŞTİ

Vazovagal Senkop denilen bir hastalığa sahip olduğu bilinen 35 yaşındaki golcü, Galatasaray forması giydiği dönemde de benzer şekilde baygınlık geçirmişti. Bir anda kendinden geçerek yüz üstü yere yığılan oyuncu saha içinde bir süre baygın kalmıştı. Gözlerinin kaydığı, nefes alışının düştüğü görülen oyuncu futbolseverlerin yüreğini ağzına getirmişti. 

Bafetimbi Gomis sahada baygınlık geçirdi - Resim : 5

GOMİS NEDEN BAYGINLIK GEÇİRİYOR

Vazovagal Senkop denilen bir hastalığa sahip Gomis daha önce de sahada benzer problemler yaşadı. 2009 yılında Fransa Milli Takımı'nın kampında bir antrenmanda kendinden geçen Gomis'e vazovagal senkop teşhisi kondu. Bafetimbi Gomis'in zaman zaman, aşırı sıcak hava, aşırı nem ve yoğun stres altında bulunduğu durumlarda yaşadığı şuur kaybının nedeni de böylece ortaya çıkmıştı. Kaygı, korku, acı, yoğun duygusal stres ve açlık da bu hastalığı tetikleyen etkenlerden.

Bafetimbi Gomis sahada baygınlık geçirdi - Resim : 6
Fransa'da Lyon forması giyerken de üç kez baygınlık geçiren Gomis, Premier League'de Swansea City forması giyerken Tottenham ile oynadıkları maçın ilk dakikalarında da aynı sorunu yaşamış ve hemen hastaneye sevk edilmişti. 

Bafetimbi Gomis sahada baygınlık geçirdi - Resim : 7

VAZOVAGAL SENKOP NEDİR?

Senkop olarak da adlandırılan bayılma, beyne kan akışının azalmasından kaynaklanan ani ve kısa şuur kaybına verilen ad. Bu bayılmaya birçok farklı şeyin etki edebildiği biliniyor.

Bunlar, düzensiz kalp atışı, nöbetler, panik atak veya anksiyete atakları, düşük kan şekeri, anemi ve sinir sisteminin tansiyonu düzenleyişindeki sorunlardır. Bazı bayılma türlerinin aileden geçtiği yani genetik olduğu da düşünülüyor. Bayılma, belirli bir sağlık sorununun işareti olabilir, ama bazen sağlıklı bireylerde de yaşanabiliyor. Çoğu çok kısa süren bayılmalarda bayılan kişi çoğunlukla kısa süre içinde kendini toparlayıp aktivitesine dönebiliyor.

 

Bafetimbi Gomis sahada baygınlık geçirdi ile ilgili etiketler Galatasaray Suudi Arabistan batefimbi gomis al hilal vazovagal senkop
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.