BAE'nin Türkiye düşmanlığı! Türk iş insanını yalan dolanla 3 yıldır esir tutuyor...

Birleşik Arap Emirlikleri son yıllarda anlaşılmaz bir şekilde Türkiye'ye karşı bir kampanya içerisinde. Türkiye'ye karşı kurulan terör örgütlerine mali destek veren, silah desteği yapan BAE, uluslararası arenada da dezenformasyon çalışmalarına devam ediyor. Bu amaçla her türlü yöntemi uygulayan BAE, Suriye'de dünyanın birçok yerinde mazlumların yardımına koşan Türk iş insanı Mehmet Ali Öztürk'ü 3 yıldır hukuksuz bir şekilde esaret altında tutuyor.

Son yıllarda Türkiye'ye karşı istihbari çalışma yürüttüğü, dezonformasyon için her yolu denediği kanıtlanan Birleşik Arap Emirlikleri yönetimi, hıncını iş insanı Türkmen-Der Başkanı Mehmet Ali Öztürk'ten çıkartıyor. 

Anne ve babasının BAE zulmünden kurtarılmasını istediği Mehmet Ali Öztürk, bundan yaklaşık 3 yıl önce eşiyle birlikte Birleşik Arap Emirliği’ne fuara gidiyor.

BAE'nin Türkiye düşmanlığı! Türk iş insanını yalan dolanla 3 yıldır esir tutuyor...

Öztürk, fuarın ikinci gününde siyah maskeli ve sivil giyimli silahlı kişilerce eşiyle birlikte kaçırılıyor. Üstelik bu kişiler ne polis ne de asker. 

Hiç bilmedikleri bir yere götürülen Öztürk ve eşi burada sorguya alınıyor. Daha sonra eşi havaalanına götürülüp uçakla Türkiye'ye gönderilirken Öztürk bilinmeyen o yerde tam 32 gün işkence görüyor. 

Bu işkenceler sırasında sürekli Öztürk'ün Cumhurbaşkanı Erdoğan aleyhine konuşmasını ve 'Türkiye DEAŞ'a yardım etti" demesini istiyorlar. Ancak Öztürk ne Erdoğan aleyhinde konuşuyor ne de Türkiye aleyhinde tek bir kelime ediyor. 

Ülkesi ve Cumhurbaşkanı hakkında olumsuz bir söz alamayacaklarını anlayan işkenceciler bu kez de sözde bir yargılama ile hukuksuz bir şekilde Öztürk'ü müebbet hapis cezasına çarptırıyorlar. Sözde yargılamanın en önemli kanıtı ise Arapça bilmeyen Mehmet Ali Öztürk'ün isteği üzerine tayin edilen tercümanın Türkçe'yi çok az bilmesi. Öztürk'ün savunması anlaşılamadan yargılama 3 celsede bitiyor. Müebbet hapse çarptırılan, temyiz talebi de reddedilen Öztürk'ün hapiste de zorlu günleri bitmiyor. Dönem dönem ceza alan, işkencelere maruz bırakılan Öztürk'ten Türkiye aleyhine konuşması isteniyor. 

BAE'nin Türkiye düşmanlığı! Türk iş insanını yalan dolanla 3 yıldır esir tutuyor... - Resim : 2

MÜEBBET HAPSE ÇARPTIRILAN ÖZTÜRK HAKKINDAKİ SUÇLAMALAR 3 BAŞLIKLA TOPLANDI

Öztürk dava sürecinde BAE tarafından, “Suriye’ye izinsiz girmek, terör gruplarının propagandasını yapmak ve söz konusu gruplara finans desteği sağlamakla” suçlandı.

Türkmen-Der adında bir derneğin başkanlığını yapan ve Suriye’de çeşitli insani yardım faaliyetlerinde bulunduğu belirtilen Öztürk, devam eden iç savaş boyunca defalarca Suriye’ye gidip gelmişti.

Öztürk’ün başkanlığını yaptığı derneğin Kızılay’la da ortak çalışmalar yürüttüğü ve yardım çalışmalarını Lazkiye kırsalında bulunan Bayır-Bucak, Halep ve Afrin'deki siviller üzerinde yoğunlaştırdığı öğrenildi.

Independent Türkçe’nin ulaştığı bilgilere göre bakliyat işiyle uğraşan Öztürk’ün, BAE’de bulunma nedeni ise bu ülkede gerçekleşen ve dünyanın en büyük gıda fuarı olarak bilinen Golfood isimli fuara katılmaktı.

BAE'nin Türkiye düşmanlığı! Türk iş insanını yalan dolanla 3 yıldır esir tutuyor... - Resim : 3

TİCARİ VİZEYLE GİTMİŞTİ

BAE Büyükelçiliği'nden aldığı ticari vizeyle 18 Şubat 2018’de BAE’ye giden Öztürk, 20 Şubat’ta Dubai'de kaldığı otelde gözaltına alındı.

10 ay boyunca sorgulandığı tahmin edilen Öztürk’ün bu süre zarfında nerede olduğu açıklanmadı.

Ailenin avukatı Mete Gençer’e göre, Öztürk yerel mahkemede müebbet hapis kararı çıkıncaya kadar kendisine ne avukatı ne de Türkiye büyükelçilik görevlileri ulaşabildi.

Amaçları Öztürk üzerinden ülkemizi yıpratmaktır. Her türlü siyasi meselede ülkemizin karşısında yer alan BAE’e karşı Türkiye geçtiğimiz günlerde nota vermiş ve sert bir mesajla hadlerini bilmeleri gerektiğini belirtmiştir. Birleşik Arap Emirlikleri nezdinde herhangi bir suçu veya kabahati bulunmayan bir Türk Vatandaşı neden BAE de gözaltına alındı diye düşündüğümüzde işin aslında Mehmet Ali Öztürk ile alakası olmadığını, ülkemize düşmanlıklarını anlıyoruz. Cumhurbaşkanı  ve Türkiye aleyhinde işkenceyle beyanlar almak istemişlerdir, bunu kabul etmedikçe ayakta zincirli vaziyette ve soğuk hücrede bekletilmiş, türlü işkenceye uğramıştır.

BAE'nin Türkiye düşmanlığı! Türk iş insanını yalan dolanla 3 yıldır esir tutuyor... - Resim : 4

"MAHKEME TALEPLERİMİZİ KARŞILAMADI"

Yerel mahkeme devam ederken resmi tercüman talebinin karşılanmadığını ve Türk diplomatların, temyiz duruşmalarının son 2 celsesi hariç, diğer duruşmalara alınmadığını da söyleyen Gençer, yapılan suçlamaları evraklarla çürüttüklerini savunarak buna rağmen yerel mahkemenin Öztürk hakkında müebbet hapis cezası verdiğini söyledi.

Bu davadaki suçlamalar doğru bile olsa, uluslararası hukuka göre davanın BAE’de görülemeyeceğini düşündüğünü anlatan Gençer suçlamaları kabul etmediklerini söyleyerek, müvekkilinin isminin İnterpol’de de kayıtlı olmadığını ve daha önce hakkında hiçbir suç isnadı bulunmadığını belirtti.

BAE'nin Türkiye düşmanlığı! Türk iş insanını yalan dolanla 3 yıldır esir tutuyor... - Resim : 5

KARAR KESİNLEŞTİ, HUKUKİ YOLLAR TÜKENDİ

Öztürk hakkındaki yerel mahkeme kararı Abu Dabi Federal Yüksek Mahkemesi tarafından da onandı. Kararın değişmesi için Öztürk’ün avukatlarının önünde herhangi bir hukuki yol yok.

Türkiye ile BAE arasında suçluların iadesi anlaşması olmadığı için Türkiye Öztürk’ün iadesini talep edemiyor.

Mehmet Ali Öztürk adil yargılama olmaksızın,ülkesini satmadığı için işkenceler görerek yapılan göstermelik yargılama ile müebbete mahkum edilmiştir.ÖZTÜRK’ün ailesi geçen 2.5 yıldır ızdırap çekmektedir ve 2 haftadır Mehmet Ali ÖZTÜRK haber alamadıkları için endişelidir.

Cumhurbaşkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı dosyayla ilgili bilgi sahibidir ve çalışmaları vardır.İnşallah devletimiz bu konunun çözümü için gereken adımları atmaktadır ve atacaktır.

BAE'nin Türkiye düşmanlığı! Türk iş insanını yalan dolanla 3 yıldır esir tutuyor... ile ilgili etiketler Türkiye BAE Cumhurbaşkanı Birleşik Arap Emirlikleri Suriye terör Müebbet Mehmet Ali Öztürk türkmen-der
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.