BAE'liler İsrail heyeti karşısında böyle kıvırdı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) ile İsrail arasındaki normalleşme süreci devam ederken, sosyal medyada yayınlanan bir görüntü gündem oldu. Görüntülerde, BAE'li bir ekibin, ülkelerine gelen İsrailli heyeti dans gösterisiyle karşıladığı görüldü.

BAE ile İsrail arasında 15 Eylül 2020'de Beyaz Saray'da düzenlenen törenle imzalanan normalleşme anlaşması yeni bir boyut kazandı.

BAE'DE İSRAİLLİ HEYET İÇİN DANS

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntüde, Tel Aviv'den bir heyetin BAE'ye ziyareti sırasında karşılandığı anlar yer aldı.

İsrailli heyet, burada geleneksel dans ile karşılandı. 5 kişilik dans ekibi, heyet tarafından ilgiyle izlendi.

BAE'liler İsrail heyeti karşısında böyle kıvırdı

NE OLMUŞTU?

Anlaşmanın yapıldığı dönemde BAE hükümetinden gelen açıklamada, Devlet Başkan Yardımcısı, Başbakanı ve Dubai Emiri Şeyh Muhammed bin Raşid Al Maktum başkanlığındaki Bakanlar Kurulu'nun, BAE ve İsrail arasında tam diplomatik ilişki ve barış anlaşması olan İbrahim Anlaşması'nı onaylama kararı aldığı belirtilmişti.

Anlaşmanın "bölge halklarının beklentilerinin gerçekleşmesi için barış ve istikrarın önemli bir parçası olacağı", ayrıca ekonomik, kültürel ve bilimsel ilişkilerin yolunu açmasından ötürü bölge halklarının refah ve ilerleme çabalarına destek vereceği savunulmuştu.

BAE'liler İsrail heyeti karşısında böyle kıvırdı - Resim : 2

İSRAİL MECLİSİ'NİN ONAYI

İsrail meclisi, 15 Ekim'de BAE ile yapılan normalleşme anlaşmasını oy çokluğuyla kabul etmişti.

ABD Başkanı Donald Trump, 13 Ağustos'ta BAE, 11 Eylül'de de Bahreyn'in İsrail'le "ilişkilerini tamamen normalleştirmek" için anlaşmaya vardıklarını duyurmuştu.

BAE'liler İsrail heyeti karşısında böyle kıvırdı ile ilgili etiketler ABD İsrail video dans

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.