BAE'den Avrupa'ya skandal çağrı

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE), son dönemde İslam ve Müslümanlar aleyhinde skandal açıklamalarda bulunan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'a destek vererek, tüm Avrupa'yı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a karşı birlik olmaya davet etti.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, İslam dinini terörle ilişkilendirmesinin ardından, Hz. Muhammed'e hakaret içeren karikatürleri, devlet kurumlarına ait binalara yansıtmıştı.

BAE FRANSA'YA ARKA ÇIKTI

Müslüman dünyasından ise Macron'un Fransa'daki İslam karşıtlığına karşı tepkiler gelirken BAE Macron'a destek çıktı.

BAE Dışişleri Bakanı Enver Gargash, Alman Die Welt'e konuştu. Gargash, Die Welt gazetesine verdiği röportajda Macron'un Müslümanları dışlama arzusunu dile getirdiğini reddetti.

Gargash, "Macron'un konuşmasında gerçekte söylediklerini dinlemeliyiz. Batı'daki Müslümanları izole etmek istemiyor ve kesinlikle haklı." ifadelerini kullandı.

Emirlik bakanı, Müslümanların daha iyi entegre olması gerektiğini ve Fransız devletinin aşırılık ve toplumsal kapalılıkla mücadeleye paralel olarak bunu başarmanın yollarını arama hakkına sahip olduğunu da ekledi.

ERDOĞAN'A KARŞI 'BİRLİK' ÇAĞRISI

Aynı zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a saldıran Gargash, "Erdoğan bir boşluk veya zayıflık görür görmez bunu etkisini artırmak için kullanıyor. Biz ona kırmızı çizgiyi gösterene kadar müzakere etme isteği göstermiyor. Macron Batı'daki Müslümanları izole etmek istemiyor; kesinlikle haklı ve Avrupa'yı Erdoğan'a karşı bir olmaya çağırıyoruz." dedi.

BAE'den Avrupa'ya skandal çağrı ile ilgili etiketler Cumhurbaşkanı Erdoğan BAE Fransa Avrupa macron
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.