BAE ajanı kendini böyle savundu: Casus değil gazeteciyim!

BAE için çalıştığı tespit edilince Sakarya'da yakalanıp tutuklanan Ürdün vatandaşı Ahmet Mahmoud Ayesh Al Astal hakim karşısına çıktı. Casusluk yapmadığını, gazetecilik yaptığını iddia eden Astal, “BAE’de istihbarat örgütü benimle irtibat kurdu, ben kurmadım, beni maaşa bağladılar ancak kendi işimi yaptım, gazetecilik faaliyetinde bulundum” diyerek kendini savundu.

Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) için casusluk yaptığı iddia edilen Ürdün vatandaşı Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal “siyasal veya askeri casusluk" ve "gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçunu işlediği belirlenmiş, şüpheli istihbari çalışma sonucu Sakarya’da yakalanıp tutuklanmıştı.

159 SAYFALIK İDDİANAME HAZIRLANMIŞTI

BAE için çalıştığı öne sürülen Ürdün vatandaşı Astal, hakkında "siyasal veya askeri casusluk" ve "gizli kalması gereken bilgileri açıklama" suçlarından hazırlanan iddianame kabul edildi. Astal hakkında Sakarya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 159 sayfalık iddianame hazırlandı. Bu iddianame, Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi.

15 YILDAN 20 YILA KADAR HAPSİ İSTENMİŞTİ

İddianamede Türkiye'nin gündemine oturan BAE ajanı olduğu iddia edilen Astal için, "devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri siyasal veya askeri casusluk maksadıyla açıklama" suçu ile "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından, niteliği itibarıyla, gizli kalması gereken bilgileri, siyasal veya askeri casusluk maksadıyla temin etme" suçundan toplam 15 yıldan 20 yıla kadar hapis cezası istenilmişti.

"AJAN DEĞİL GAZETECİYİM"

BAE için çalıştığı casusluk yaptığın öne sürülen Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal hakim karşısına çıktı. Sakarya 2. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya sanık Astal cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile katıldı. Gazeteci olduğunu savunarak ifade veren Astal, “Gazeteci işi gereği istihbarat personeli ile siyasetçiyle irtibat kurar bu meslek böyle bir meslektir. Yaptığım işin suç olduğunu bilmiyordum. Gazetecinin hakkı bilgi toplamak ve bunlar hakkında yazı yazmaktır. BAE’de istihbarat örgütü benimle irtibat kurdu, ben kurmadım. Beni maaşa bağladılar fakat kendi işimi yaptım, gazetecilik faaliyetinde bulundum” şeklinde konuştu.

"DEVLETİN SIRRINI KİMSEYE AKTARMADIM"

Kendisinden suç teşkil edecek sızma gibi işler istenildiğinde BAE istihbaratı ile irtibatı kestiğini ve bir süre kaçak hayat yaşadığını aktaran Ahmed Mahmoud Ayesh Al Astal, “Casusluk değil, gazetecilik yaptım. BAE istihbarat görevlisi ile İstanbul’da buluştum ama bu kişinin ne için geldiğini, sadece benim için gelip gelmediğini bilmiyorum. Arapça klavyeli laptop istemiştim, sadece bunu getirmek için de gelmiş olabilir. Bu görüşmede bana bir banka kartı vermek istedi ama aynı bankada hesabım ve kartım vardı. Ödemeler bu hesaba yapılırdı, Türkiye’deki herhangi bir ATM’den işlem yapabiliyordum. Kendi kartımı kullanmaya devam ettim. Benden suç teşkil edecek sızma gibi işler istenince BAE istihbaratıyla irtibatı kestim ve bir süre kaçak hayatı yaşadım. Gazetecilik faaliyeti yaptım, devletin sırrını ve gizli bilgisini kimseye aktarmadım. Suçlamaları kabul etmiyorum” ifadelerine yer verdi.

DURUŞMA ERTELENDİ

Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verilen davanın, ikinci duruşması 16 Temmuz tarihine ertelendi.

BAE ajanı kendini böyle savundu: Casus değil gazeteciyim! ile ilgili etiketler Sakarya casusluk
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.