Babıali TV'de yolun sonuna gelindi

Gazeteci Mustafa Hoş'un kurduğu Babıali TV isimli YouTube haber kanalı yayın hayatına son verdi. Haberi Twitter hesabından duyuran Hoş, "Çok emek verdik, çok uğraştık ama yolun sonu geldi" dedi.

Gazeteci Mustafa Hoş, kurucusu olduğu YouTube haber kanalı Babıali TV'nin yayın hayatına son vereceğini "Herkes kendi yandaşını yaratmaya çalışıyor." sözleriyle duyurdu.

2020 yılında Mustafa Hoş tarafından kurulan Babıali TV isimli YouTube haber kanalı kapandı.

"BU ZEHİR MUHALAFETE DE SIÇRAMIŞ DURUMDA"

Gazeteci Mustafa Hoş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada "Çok emek verdik, çok uğraştık ama yolun sonu geldi. Amacımız partileşen medya ortamında ana akım medya yolunda bir tuğla döşemekti. İktidarın zehirlediği bir medya var. Bu zehir muhalafete de sıçramış durumda" dedi.

Hoş, "Herkes kendi yandaşını yaratmaya çalışıyor. Gerçek yerine herkes kendi kurgusunun manipülasyonunu istiyor. Bağımsız kalmanın bedeli ağır. Bu yüzden Babıali TV bağımsız kalmak için yayınına son veriyor." ifadesini kullandı.

Daha sonra YouTube kanalından veda yayını yapan Hoş, "Biz gazetecilerin durduğu yer değişti. Zemin kaydı. Babıali TV'yi gazetecilik yapmak için kurmuştuk. Bağımsız medyanın ayakta kalması zor. Her taraftan boğuyorlar, iktidar da boğuyor, muhalefet de. Benim için, 'Lüzumundan fazla gazetecilik yapıyor' diyenlere bu laflarını yedireceğim. Kimsenin yanına kâr kalmayacak. Bu alçak medya düzeninin yıkılması lazım" diye konuştu.

YOUTUBE YAYIN HAKKINI DURDURMUŞTU

Öte yandan geçtiğimiz aylarda YouTube, Yalova Üniversitesi öğretim görevlisi Ebubekir Sifil, 'erkeğin her ilde eşi olabilir' sözlerini söylediği videosu için Babıali TV'nin canlı yayın hakkını dondurmuştu.

Hoş, susturamadıkları gazetecileri yasal boşluktan yararlanarak susturmaya çalıştıklarını ve sessiz kalmayacaklarını belirtmişti.

 

Babıali TV'de yolun sonuna gelindi ile ilgili etiketler YouTube mustafa hoş Babıali TV
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.