Babasını üniformasıyla uğurladı

Giresun’un Çaldağ Köyü Jandarma Karakoluna yönelik silahlı saldırıda şehit düşen 46 yaşındaki 2 çocuk babası Jandarma Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan’ın cenazesi, düzenlenen törenin ardından Ankara’ya uğurlandı. Törende şehidin kızı babasının üniformasını giydi

Çaldağ Köyü Jandarma karakoluna dün saat 17.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenlendi. Kızı Hale’yi okulundan aldıktan sonra eve bırakarak göreve dönen Astsubay Kıdemli Başçavuş Zafer Çalışkan, karakola girişi sırasında yapılan saldırıda ağır yaralandı. Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi’nde ameliyat geçiren Başçavuş Çalışkan kurtarılamayarak şehit oldu.

Şehit Başçavuş Çalışkan için bu sabah, Şehit Tuğgeneral Bahtiyar Aydın Kışlası’nda tören düzenlendi. Törene Vali Hasan Karahan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru, askerler, yakınları, vatandaşlar, şehidin annesi Fatma, babası Nevzat ve kızı Hale Çalışkan katıldı. Anne Fatma Çalışkan ile törene babasının üniformasını giyerek katılan Hale Çalışkan tören boyunca gözyaşı döktü.

Saygı duruşu ve Şehit Çalışkan’ın özgeçmişinin okunması ardından konuşan Binbaşı Özhan Mantı, Bizler de en yakınını kaybetmiş ailenin acısını yüreğimizde hissediyoruz. O sizin yakınınız olduğu kadar bizim de aile üyemizdi. Aziz şehidim; seni kaybetmiş olmanın verdiği acı sonsuzdur. Sen de bütün şehitlerimiz gibi bu vatanın yıkılmaz temelinin harcı oldun. Uğruna can verdiğin emanetlerin bekçisiyiz dedi.

İl Müftüsü Muhittin Oral’ın yaptırdığı duanın ardından şehit Başçavuşun annesi ve kızı tabuta sarılarak gözyaşı döktü. Şehit komutanın cenazesi, askeri uçakla Ankara’ya gönderilmek üzere Ordu-Giresun Havalimanı’na götürüldü.

Şehit Astsubay Başçavuş Çalışkan’ın bir süre önce eşinden ayrıldığı ve kızı Hale, annesi Fatma ve babası Nevzat Çalışkan ile birlikte Giresun’da yaşadığı belirtildi.

Babasını üniformasıyla uğurladı ile ilgili etiketler Haber
GÜNÜN VİDEOSU

Hükümet, kamuda tasarruf tedbirlerinin ilk adımını attı! Törene makam aracı yerine otobüsle gittiler

Kamuda tasarrufun ilk adımı atıldı. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Meclis’in açılışının 104'üncü yıl dönümü ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları kapsamında katıldığı programlara, makam aracı yoğunluğunun önüne geçmek için otobüsle gitti.