Babacan'ın zoraki muhalefeti nereye varacak?

Kamuoyu yoklamalarında yüzde bir oy oranına güçlükle ulaştığı gözlenen Ali Babacan muhalefet seviyesini oldukça düşürdü! Babacan son olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Biontech aşısı konusundaki bir mesajını bağlamından kopararak, saygı sınırlarını aştı!

AK Parti'den ayrılarak 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde yeni parti kuran Ali Babacan'ın siyaset tarzı muhafazakar camiada soru işaretlerine neden oluyor.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik garip çıkışı ile gündeme geldi.

Bugün Diyarbakır'a önemli biz ziyaret gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma namazı çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Erdoğan, BioNTech aşısı ile ilgili bir soruya, “Aşı olma noktasında aynen batı illerinde nasıl oluyorsa ben Diyarbakır’da da süratle aşılanmanın olacağına inanıyorum. Çünkü ne kadar aşıyı buralarda teşvik edersek, ne kadar aşı olayını rağbetle kabullenirsek buralarda da Covid olayı daha da azalacaktır, daha da düşecektir.” yanıtını verdi.

Cumhurbaşkanı'nın BioNTech'in ortaklarından Özlem Türeci'nin ismine yer vermeden, "Aşılamada 58 milyonu aşmış durumdayız. Aşılamada da kademe sistemini ayrıca getiriyoruz. BionTech’ten gelen bir miktar aşı var, Sinovac’tan bir miktar aşı geldi, geliyor. En yakın zamanda Uğur Bey ve eşi onlar da misafirimiz olacaklar."  sözleri ise muhalif basında Cumhurbaşkanı'na yönelik bir eleştiri argümanı olarak kullanıldı.

Erdoğan'ın kullandığı "Uğur Bey ve eşi" ifadesi Türk gelenek ve görenekleri ile uyum halinde olduğu halde eleştiri konusu haline getirilmek istendi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan da bu konuda bir mesaj paylaşarak sosyal medya hesabından, "Emine Hanımın eşi konuştu." paylaşımını yaparak Erdoğan'ı eleştirdi.

Ancak Babacan'ın bu paylaşımının muhafazakar camiada ne kadar karşılık bulduğu ise tartışma konusu oldu.

 

Babacan'ın zoraki muhalefeti nereye varacak? ile ilgili etiketler Ali Babacan Recep Tayyip Erdoğan eleştiri uğur şahin Özlem Türeci
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.