Babacan’ın nefret ettiği Baykar’a İngilizler hayran kaldı

Deva Partisi Genel Başkanı Ali Babacan’ın, “ İktidara gelirsek sokunacağız” dediği, Bayraktar silahlı insansız hava araçlarını (SİHA) üreten Baykar’ı Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Oramiral Sir Tony Radakin, Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi'ni ziyaret etti.

İbrahim Acar
İbrahim Acar

1986’dan bu yana Türkiye’nin teknolojik olarak bağımsızlaşması amacıyla yerli ve milli üretimden yana çalışan Baykar’a Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Oramiral Sir Tony Radakin ve beraberindeki heyet tarafından ziyaret gerçekleşti. Baykar ziyarete ilişkin resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımda,

"Birleşik Krallık Genelkurmay Başkanı Oramiral Sir Tony Radakin, beraberindeki heyetle Özdemir Bayraktar Milli Teknoloji Merkezi’ni ziyaret etti. Kendilerini ağırlamaktan memnuniyet duyduk." ifadelerine yer verdi.

Babacan’ın nefret ettiği Baykar’a İngilizler hayran kaldı

“İngiliz basınında manşet oldu”

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden savaşta seyri değiştiren ve uluslararası pazarı domine eden Bayraktar TB2  İngiliz basınında manşet olmuştu. 2022 yılında İngiliz The Telegraph gazetesi, Türkiye’nin yerli ve milli S/İHA’larının üreticisi Baykar’ın üretim tesisine ziyaret gerçekleştirerek Baykar Teknoloji Lideri Selçuk Bayraktar ile bir röportaj gerçekleştirmişti.

Bayraktar TB2 SİHA

Bayraktar TB2, The Telegraph tarafından Baykar’ın üretim tesisinde incelenerek bir makaleye konu olmuştu. The Telegraph tarafından yazılan makalede Rusya ve Ukrayna arasında süren savaşta Ukrayna Ordusu’na sağladığı katkılar yazılarak, Rus ordusuna karşı en belirleyici zaferlerini sağlayan İHA olarak ifade edilmişti.

Buna ek olarak İngiltere’nin ilgisi yönünde yaşanan bir diğer gelişmede, SAHA EXPO 2022 Savunma, Uzay ve Havacılık Fuarı’nda ziyaretçilerden birinin de İngiltere Savunma Bakanı Ben Wallace olmasıydı. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar ve Ben Wallece fuardaki yerli ve milli ürünleri birlikte incelemişlerdi.

Ardından SAHA EXPO’da  Baykar Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile bir araya gelerek AKINCI ve Bayraktar TB2 hakkında bilgi almıştı. Bunun yanın sıra gazetecilere Türk İHA’larına yönelik yaptığı açıklamada “Modern savaşı önemli ölçüde değiştirdiler.” ifadesinde bulunmuştu.

Babacan’ın nefret ettiği Baykar’a İngilizler hayran kaldı ile ilgili etiketler ekonomi BAYKAR Bayraktar TB2 İngiltere
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.