Babacan DEVA Partisi'nin kurulmasına karşı mıydı?

Ali Babacan DEVA Partisi'nin kurulmasına karşı mıydı? Bu soruyu gündeme getiren Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi oldu... Ancak Selvi bu kez "kulis bilgisi" değil, "portre bilgisi" verdi...

Hürriyet Gazetesi yazarı Abdulkadir Selvi, DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan'ın "portresini" çizdi.

Yazısının "Bir siyasi portre olarak Ali Babacan" başlığını taşıyan bölümünde DEVA Partisi liderinin izlediği politikaların ve verdiği demeçlerin çelişkilerine değinen Selvi, "AK Parti döneminde bütün başarılar Ali Babacan’a, bütün yanlışlar Erdoğan’a aitmiş de haberimiz yokmuş. Ne zaman ki Ali Babacan muhalefete geçti, partisini kurdu. Bu vesile ile gerçeklerden haberdar oluyoruz! İnsanın içinden, “Sen neymişsin be Ali Babacan” demek geliyor." dedi.

Ali Babacan'ın, AK Parti’de olduğu dönemde ne yaptıysa şu an hepsine karşı olduğunu dile getiren Hürriyet yazarı şöyle devam etti;

"Son olarak Gezi’ye yapılan müdahaleye itiraz ettiğini söyledi. İyi ama hem itiraz etmişsin hem Gezi davasına müdahil olmuşsun. Hem karşı çıkmışsın hem de Gezi davasında yargılananlar hakkında şikâyetçi olmuşsun.

Ali Babacan, Erdoğan’ı cumhurbaşkanı adayı gösteren milletvekilleri arasında yer almıştı. Ama aynı zamanda Abdullah Gül’ün muhalefetin ortak adayı yapılması projesinin başında, hatta kendi ifadesiyle, “tam göbeğinde” yer almış. Başkanlık sistemine karşıymış. Ancak Başkanlık sistemini getiren Anayasa değişikliği Meclis’te oylanırken, iki kez evet oyu kullanmış.

Yani bugün ne dediyse tersini yapmış."

Ali Babacan'ın, bir zamanlar, siyasette temizliğin ve itibarın göstergelerinden biri olduğunu hatırlatan Selvi, "Şu içine düştüğü duruma bakın. Kendini mahvetti gitti." yorumunu yaptı.

Selvi, "Bu gidişle Ali Babacan, aslında ben DEVA Partisi’nin kuruluşuna da karşıydım ama kurduk derse şaşırmam." ifadelerini de kullandı.

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

 

 

Babacan DEVA Partisi'nin kurulmasına karşı mıydı? ile ilgili etiketler Ali Babacan Deva Partisi AK Parti Abdulkadir Selvi
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.