'Babacan AK Parti'den oy alır mı?' sorusuna cevap!

Yeni parti hazırlığını sürdüren Ali Babacan'ın AK Parti'den oy alacağı iddiasına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal'dan yanıt geldi. Ünal, "AK Parti'den ayrılanlara ne olduğunu, nerelere savrulduğunu gördük" açıklamasında bulundu.

Ahmet Davutoğlu ve Ali Babacan'ın kuracağı siyasi kulislerde konuşuluyor. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, CNN TÜRK'te yayınlanan Hande Fırat'ın sunduğu Gece Görüşü programında konuştu.

Ünal, "Ali Babacan hareketi tabanınızdan oy alır mı?" sorusuna şu yanıtı verdi.

'NERELERE SAVRULDUĞUNU GÖRDÜK'

"İki hikayemiz var. Biri Recep Tayyip Erdoğan, diğeri AK Parti. AK Parti'nin hikayesi bir millet aşkı hikayesi. Ve bu hikayenin içerisinde ilk ayrılığımız yaşamıyoruz. AK Parti'den ayrılanlara ne olduğunu , nerelere savrulduğunu gördük. Ben şu açık bir şekilde söyleyeyim. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'yle Türkiye'de bütün siyaset değişti.

Türkiye'de seçimlerin matematiği de değişti ittifaklarla beraber. Ve Türkiye'de son seçimde gördük ki 0,2'lik partiler de önemli bir hale getirebiliyor. Şimdi burada kritik soru şu bunlar iktidar olmak için mi parti kuruyor, yoksa 0.2'lik parti olmak için mi parti kuruyor.

ANKETLERİ AÇIKLADI

Kamuoyu araştırmaları AK Parti'nin şu anda halk tarafında memnuniyetle karşıladığını gösteriyor. Yeni kurulacak partilerle ilgili toplumsal bir derinlik, toplumsal bir karşılık var mı? Böyle bir şey gözükmüyor. Dolayısıyla bu konuyu da fazla konuşmaya gerek yok. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde sürdürülen dış politikada, operasyonlarda AK Parti'ye destek yüzde 80'dir."

'Babacan AK Parti'den oy alır mı?' sorusuna cevap! ile ilgili etiketler AK Parti Mahir Ünal Ali Babacan
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.