Aziz Yıldırım: Basketbol şubesini A.Ş. yap, ben alacağım. Obradovic'i geri getireceğim

Fenerbahçe eski başkanı Aziz Yıldırım, Sarı-Lacivertli taraftarları çok heyecanlandıran basketbol çağrısı yaptı. Ali Koç'a yarınki kongrede basketbolu A.Ş. yapma çağrısında bulunan Yıldırım, "Bende para çok, basketbolu alacağım. Hemen özel uçakla Obradovic'i geri getireceğim" dedi.

Fenerbahçe eski Başkanı Aziz Yıldırım, yarın başlayacak Olağan Genel Kurul öncesi başkan Ali Koç'a basketbol şubesi için tarihi bir çağrıda bulundu. Koç'a basketbol şubesini A.Ş. yapmasını öneren Yıldırım, "Basketbol takımını A.Ş. haline getir. Ben alacağım. Obradovic'i geri getireceğim. Bizde para çok. Her sene de Final Four oynayacağız" dedi.

Fenerbahçe'yi basketbolda Avrupa'nın zirvesine çıkaran Sırp koç, geçen yaz takımdan ayrılmış yerine Sloven koç Igor Kokoskov getirilmişti. 6 sezon aradan sonra THY Euroleague'de Final Four'a kalamayan Sarı-Lacivertliler, ligde de şampiyonluğu ezeli rakip Anadolu Efes'e kaptırdı.

Düzenlediği basın toplantısında Obradovic vaadinde bulunan Yıldırım, şunları söyledi:

"Obradovic benim dostum. Akşamları otururduk, konuşurduk. 5 dakika basket, 5-6 saat hayat hikayesi... Baskonia'ya gittik 35 sayı farkla filan yenildik. Orada Euroleague şampiyonu olduk. Basketbol takımını yarın konuşmanda söyle. Basketbol takımını A.Ş. haline getir. Ben alacağım. Obradovic'i geri getireceğim. Bizde para çok. Her sene de Final Four oynayacağız."

Aziz Yıldırım: Basketbol şubesini A.Ş. yap, ben alacağım. Obradovic'i geri getireceğim

OBRADOVİC NEDEN AYRILMIŞTI?

Dönemin basketbol şubesinden sorumlu yöneticisi Ozan Balaban'a sözü veren Yıldırım, Sırp koçun neden ayrıldığını da kamuoyuyla paylaşmasını sitedi. Balaban şunları söyledi:

"Biz 98'de sıcak suyun akmadığı (Aliço anlatırdı) tesislerden Ülker Arena'ya ve Euroleague şampiyonluğuna getirdik bu kulübü. 34 sayı farkla yenildiğimiz maçtan sonra Başkan Aziz Yıldırım gelip Obradovic'le konuştu. Buraya başkan olarak değil senle birlikte yola çıkan yoldaşın olarak geldim, devam edeceğiz ve bırakmayacağız dedi. Ordan geldik Euroleague şampiyonluğu aldık." Balaban'ın bu anısından sonra tekrar sözü alan Yıldırım, "Sen basketbolu A.Ş. yap, yarın özel uçakla Obradovic'i getiriyorum. 30-35 milyon euro bütçe neyse ben karşılayacağım hepsini" ifadelerini kullandı. 

Ali Koç'un bütçe kesintisi ve vizyon değişikliği nedeniyle Koç'la çalışmak istemeyen Obra, o gün bugün takım çalıştırmıyor. Sırp koçun efsanesi olduğu Partizan kulübüyle 3 yıllık anlaşma sağladığı geçtiğimiz günlerde Sırp basınına yansımıştı.

Fenerbahçe'yle 5 kez Euroleague finali oynayıp 2017'de şampiyon yapan Obradovic, Sarı-Lacivertli kulübün başında 7 yılda 11 kupa kaldırdı. Türkiye'nin basketbolda ilk Euroleague şampiyonluğuna imza atan efsane koç, 4 kez de ligde şampiyon yapmıştı.

Aziz Yıldırım: Basketbol şubesini A.Ş. yap, ben alacağım. Obradovic'i geri getireceğim - Resim : 2

PİNPONDA ŞAMPİYONLUK İÇİN 4 SAAT BEKLEDİM 

Amatör şubelere verdiği önemi anlatan Aziz Yıldırım, kulübe ne kadar özen gösterdiğini pinpon örneğiyle dile getirdi: "Pinponda bile Avrupa şampiyonu olduk. Caferağa'da oturduk, hava nemli, sıcak, kapıları açtırmadılar. Açınca rüzgardan top etkileniyomuş. Şampiyonluk için 4 saat oturduk o salonda"

Aziz Yıldırım: Basketbol şubesini A.Ş. yap, ben alacağım. Obradovic'i geri getireceğim ile ilgili etiketler Fenerbahçe Aziz Yıldırım Ali Koç Fenerbahçe Beko zeljko obradovic
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.