Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'ndan 'sapık şeyh' açıklaması

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı, Sakarya'da 12 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu gerekçesiyle tutuklanan sahte şeyh Fatih Nurullah hakkında açıklama yaptı.

Aziz Mahmut Hudayi Vakfı'ndan yapılan açıklama şu şekilde:

''Kamuoyuna Saygı ile Duyurulur

Tarih tecrübe, ilim ve irfan temel bir tespit olarak ''En büyük keramet istikamettir" diyen arifierimizin bu tespitinde ne kadar haklı oldukları yaşanan hadiselerle adeta tescillenmektedir.

Adı ve unvanı ne olursa olsun, kerameti kendinden menkul nice kimseler vardır ki, hem kendilerini, hem de izinden samimiyetle yürüyenlere helake dogru yuvarlamışlardır. Her bir hakikatin gerçek temsiicileri olduğu gibi sahtekarları da hep olagelmistir. Yalancı peygamberler, kurtarıcı rolüne bürünen mehdi bozuntulan, şeyh görünüme müteşeyyihler, davetçi kılığında ortaya çıkan ifsad memurlan tarih sahnesinde hiçbir zaman eksik olmamışlardır. Ancak unutmamak gerekir ki, hakikati kıymetli olanın sahtesi ortaya çıkar. Pırlantanın yapılır ucuz sıradan boncukların ise hiç kimse taklidine/ sahtesine yeltenmez Durum böyle olunca böylesi sahtekarlıklar hep var olabilecektir. Önemli olan, hakikati sahtesinden ayıran insan sarraflarının var olmasıdır. Bunlar da gerçek alimler, arifler ve basiretli devlet adamlardır. Sahtesi var diye hakikatini feda etmek degil, hakikatini korumak için sahtesini ayıklamak hedef olmalı ve bu uğurda mı, irfani ve idari bir denetim gerçekleşmelidir.

Son günlerde yazılı ve görsel basında yer alan bir haber, böyle bir açıklama yapmamızı zaruri kılmıştır. Sözde tarikat şeyhi olduğu öne sürülen birinin, gayrimeşru bir ilişkisi, toplumumuzun gündemine düşmüş ve olay yargıya intikal etmiştir, kendini dine uydurmak yerine, dini kendi sufli emellerine alet eden böylelerinin şerrinden Allah'a sığının. Bunlar sadece kendilerine değil, Allah'ın dinine ve o dinin en güzel şekilde yaşanmasına vesile olan hakiki irfan yollarına da en büyük zulmü yapan zalimlerdir.

Ne ahlak ne din ve ne de insanlıkla asla bağdaşmayan bu tür sapkınlıkları, kim tarafından yapılırsa yapılsın şiddetle kınıyor, faillerinin hak ettiği cezayı en kısa sürede almasını diliyor ve bekliyoruz.''

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'ndan 'sapık şeyh' açıklaması

Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı'ndan 'sapık şeyh' açıklaması ile ilgili etiketler cinsel istismar Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı uşşaki tarikatı fatih nurullah
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.