Azılı terörist Hasan Said 12’den vuruldu! Nefes kesen operasyonun ayrıntıları...

PKK’nın Sincar sorumlusu terörist Seyit kod adlı Hasan Said, MİT'in başarılı operasyonuyla öldürüldü. Teröristin Bayraktar’ın MK-82 yerli akıllı mühimmatla vurulduğu, araçta sadece sürücü koltuğunun hedef alındığı öğrenildi. İşte nefes kesen operasyondan ayrıntılar...

Irak'ın kuzeyinde terör örgütü PKK-YPG'nin ülkeden Suriye'ye geçiş kapısı olarak kullandığı Sincar'da düzenlenen operasyonla örgütün bölge yapılanması YBŞ'nin (Şengal Direniş Birlikleri) sözde komutanı Seyit kod adlı Hasan Said Hasan'ı etkisiz hale getirildi.

Teröristin öldürülmesi örgüt içinde de büyük ses getirdi. YPG'nin sözde genel sorumlu Şahin Cilo kod adlı Ferhat Abdi Şahin, sosyal paylaşım hesabından kendileri için "Büyük bir kayıp" olduğunu duyurdu. Söz konusu operasyonun detaylarına ulaşıldı.

TOPLANTI SONRASI

Sabah'ın haberine göre, Örgüte ait silah ve mühimmat sevkiyatlarının yanı sıra Suriye ve Irak arasında örgüt mensuplarının intikallerini organize eden, çocuk yaştaki Yezidilerin PKK'ya kazandırılması ve örgütsel eğitim alması faaliyetini yürüten Seyit kod adlı terörist Hasan Said Hasan adım adım izlendi.

Azılı terörist Hasan Said 12’den vuruldu! Nefes kesen operasyonun ayrıntıları...

MİT önce sahadaki unsurları ile iletişime geçti. Hasan'ı izlemeye alan MİT, üst düzey diğer PKK mensupları ile Sincar'da bir araya geldiği haberini alması üzerine operasyon kararı aldı ve Hasan'ı Sincar'da hassas bir operasyonla etkisiz hale getirdi.

Havadan yapılan operasyonla teröristin aracı hedef alındı. Hasan, yanında koruması ve aynı zamanda yeğeni olan İsa Xwededa ile birlikte zırhlı bir araç içerisindeyken hedef alındı.

KORUMASI YEĞENİ VARDI

Operasyonda TB-2 Bayraktar Silahlı İnsansız Hava Aracı kullanıldı. 15 Ağustos'ta saat 12.10'da gerçekleştirilen atış, yerli mühimmatla gerçekleştirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre operasyonda Kanatlı Güdüm Kiti Silah Sistemi (KGK) MK-82 yerli akıllı mühimmat kullanıldı. İki araç birden hedef alınırken, enkazın basına yansıyan fotoğraflarında aracın sadece ön sürücü bölümünde hasar oluştuğu dikkat çekti.

Azılı terörist Hasan Said 12’den vuruldu! Nefes kesen operasyonun ayrıntıları... - Resim : 2

Terörist Hasan, 10 milyon lira ödüllü kırmızı kategoride aranan Vahiyettin Karay ve 3 milyon lira ödülü mavi kategoride aranan Hüseyin Acar'la birlikte sorumlu düzeyde faaliyet yürütüyordu. Terörist Karay daha sonra gönderildiği Van'ın Çatak ilçesinde, terörist Acar ise Hatay'ın Amanos dağlarında geçen yıl öldürülmüştü.

Sincar sorumlusu 10 milyonluk kırmızı listede aranan Mam Zeki kod adlı İsmail Özden de 15 Ağustos 2018 günü PKK'nın kuruluş yıldönümü etkinlikleri sırasında düzenlenen hava harekâtıyla öldürülmüştü. Özden'in öldürülmesinden sonra Sincar sorumluluğuna Said Hasan getirilmişti.

Azılı terörist Hasan Said 12’den vuruldu! Nefes kesen operasyonun ayrıntıları... ile ilgili etiketler PKK terörist terör örgütü Hasan Said
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.