Azeriler'den Sabah yazarı Mevlüt Tezel'e büyük tepki!

Sabah yazarı Mevlüt Tezel'in, tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden Karabağ'ın, Atletico Madrid ile 0-0 berabere kalarak büyük bir başarı elde ettiği maçta açılan bir pankartla ilgili yazısı tepkilere neden oldu.

Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde mücadele eden ve grubunda Chelsea, Atletico Madrid, Roma gibi devlerle kapışan Karabağ, üçüncü hafta maçında tarihi bir zafere imza attı.

Maça mutlak favori konumunda çıkan Atletico Madrid, gruptan çıkabilmek adına üç puan arzusuyla gittiği Azerbaycan deplasmanından soğuk duşla döndü. Karşılaşma boyunca rakibine karşı direnç gösteren Karabağ, Diego Simeone'nin yıldızlar topluluğu karşısındaki mücadelesiyle sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrıldı.

Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel Karabağ ise bu maçta tribünde açılan bir pankartla ilgili yazısıyla büyük tepki çekti. Tezel yazısında, "Tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katılan Azerbaycan takımı Karabağ, ilk puanını evinde Atletico Madrid'e karşı aldı. 0-0 biten maçtan en ilginç görüntü ise Karabağ taraftarlarının, A4 kağıtlarına 'Qarabağ' yazıp şeffaf dosyaya koyup koreografi yapmalarıydı. Futbol tarihinin en fakir, en ezik, en komik koreografisi bu olsa gerek. Olsun, yavaş yavaş onlar da öğrenecek futbol kültürünü" ifadelerini kullandı.

Mevlüt Tezel'e sosyal medyadan tepki yağarken, Azeri milletvekili Ganire Pashayeva "Bu çirkin yazını kınıyoruz. "Sabah" gazetesinde böyle bir yazı tüm Azerbaycan'ı derinden yaralamıştır. Azerbaycan insanları özür bekliyor." yazdı.

TEZEL'DEN ÖZÜR

Mevlüt Tezel tepkiler üzerine, "Yazım sadece bu kareografi hakkında eğlenceli bir yorumdu. Eğer Azerbaycan ve Karabağ halkını üzdüysem özür dillerim" mesajını paylaştı.

Azeriler'den Sabah yazarı Mevlüt Tezel'e büyük tepki! ile ilgili etiketler Azerbaycan Mevlüt Tezel karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.