'Fransız mallarının boykotuna başlıyoruz'

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Fransız mallarına boykot çağrısına Azerbaycan'dan destek geldi. Tovuz vekili Ganire Paşayeva, "Türk milletinin evlatları Fransızlardan daha çoktur. Herkese çağrı yapıyorum; Fransız mallarının boykotuna başlıyoruz" diyerek çağrıya destek vereceğini duyurdu.

Azerbaycan milletvekilleri Ganire Paşayeva, Memmedov Meşhur ve Elnur Abdullayev, Kayseri Ticaret Odası'nın online olarak düzenlenen Ekim ayı Meclis Toplantısı'na katıldı.

GANİRE PAŞAYEVA:  FRANSIZ MALLARINI ALMIYORUZ

Toplantıda konuşan Azerbaycan Tovuz Milletvekili Ganire Paşayeva, "Biz bir millet iki devletiz. Kardeş Türkiye’mizin bayramı bizim de bayramımızdır. Başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere kahraman şehit dedelerimizi rahmetle anıyorum. Ekim ayında da Bugün dualarımız Azerbaycan’ın topraklarının işgalden kurtarılması içindir. Burada Türk devletlerinin topraklarıdır. Türkiye’de bizim vatanımızdır. Ben Kayseri’ye çok geldim, çok yazdım. Kayseri’miz Türk dünyasının en değerli kahraman bölgelerinden biridir. Kayseri’mizi selamlamaktan mutluluk duyurum. Azerbaycan 30 yıldır adaletsizlik yüz yüzeydi. Ermenistan’dan 30 yıldır Azerbaycan’ın topraklarını işgal altında tutuyordu. 1 milyon kardeşimiz evlerine dönemiyordu. Ermenistan küçük görülebilir ama onların arkasında duran güçlerin desteği ile Azerbaycan’ı işgal etti. Silah desteği vardı, politik destek vardı. Azerbaycan bu süreçte Türkiye ve Pakistan dışında Türk dünyasından destek alamadı" ifadelerini kullandı.

'Fransız mallarının boykotuna başlıyoruz'

"Türk milletinin evlatları Fransızlardan daha çoktur. Herkese çağrı yapıyorum; Fransız mallarının boykotuna başlıyoruz" diyen Paşayeva; "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın boykot çağrısına destek veriyoruz ve Fransız mallarını almıyoruz. Dünya üzerinde yaşayan 50 milyon Azerbaycanlı buna uyacaktır. Türk milletinin evlatları Fransızlardan daha çoktur. Herkese çağrı yapıyorum; Fransız mallarının boykotuna başlıyoruz. Bizim birliğimiz artmasını istemeyenler yine devriyededir. Bu birlik içerisinde işbirliğimiz daha da güçlenecektir. Artık Karabağ dışında 4 bölgemizin büyük bölümü işgalden kurtarılmıştır. Bu işgalden kurtarma operasyonları devam edecek ve inşallah sizlerle birlikte işgalden kurtarılan toprakları yeniden kuracağız. Oradaki kültürel varlıklarımızı dağıtmışlar. O topraklarımızı yeniden kuracağız. Kayseri’nin Azerbaycan’da kardeş şehri yok. Kayseri’nin kardeş şehri inşallah Karabağ’ımızın bir şehri olacak. Zafer bizimledir. Biz Çanakkale zaferini yaşamış milletiz. Her şey bitti dediklerinde biz Türk milleti bitti demedikçe bitmez diyerek destan yaşadık" şeklinde konuştu.

(İHA)

 

'Fransız mallarının boykotuna başlıyoruz' ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Fransa ganire paşayeva boykot
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.