Azerbaycan'dan Fransa'yı şoke eden hamle

Ermenistan'ın sivillere saldırılarını görmezden gelip, Azerbaycan'ın topraklarındaki işgali sona erdirmek için başlattığı meşru harekata gölge düşürme çalışmaları devam ederken Bakü yönetiminden karşı hamle geldi. Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliği, Dağlık Karabağ'da Fransız vatandaşlarının işlediği savaş suçları nedeniyle Fransa'nın adli makamlarına suç duyurusunda bulundu.

Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliğinin resmi Twitter hesabından yapılan başvuruya ilişkin açıklamada; Azerbaycan Cumhuriyeti'nin Dağlık Karabağ topraklarında Ermeni asıllı ve Ermeni olmayan Fransız vatandaşları tarafından işlenen savaş suçlarının soruşturulması amacıyla Fransız yargı makamlarına suç duyurusunda bulunulduğu ifade edildi.

"Fransız medyasınca da teyit edilen bilgilerimize göre, Fransız 'aşırı sağı' ile bağlantılı Ermeni asıllı olan ve olmayan Fransa vatandaşlarından oluşan çok sayıda paralı asker, Ermenistan'ın işgali altındaki Azerbaycan topraklarına savaşmaya gönderilmeden önce Erivan'a uğradı" denilen açıklamada, Azerbaycan'ın Paris Büyükelçiliğinin Fransa Cumhuriyet Savcılığı ve Ulusal Terörle Mücadele Savcılıklarına soruşturma açılması talebinde bulunduğu vurgulandı.

Soruşturma talebinin 'uluslararası ve bölgesel güvenliği büyük ölçüde tehdit eden bu teröristlerin eylemlerine son vermek için' yapıldığına ilişkin ifadelerin kullanıldığı açıklamada, Azerbaycan yargı makamlarının uluslararası hukukun gerekliliği kapsamında Fransız makamlarıyla iş birliği yapmaya hazır olduğuna belirtildi.

Azerbaycan'dan Fransa'yı şoke eden hamle ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Fransa Fransız savaş suçu
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.