Azerbaycan'dan Ermenistan'a cephede dev darbe

Ermenistan güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine saldırmasının ardından başlayan çatışmalarda 9'uncu güne girildi. İki ülke arasındaki gerilimin had safhaya ulaştığı bugünlerde, savaşa hazırlık için seferberlik ilan edilirken, karşılıklı açıklamalar da gelmeye devam ediyor. Azerbaycan ordusunun servis ettiği görüntülerde birçok kayıp verdiği görülen Ermeni cephesi, ölü sayılarının 200 civarında olduğunu iddia ediyor.

27 Eylül Pazar sabahı Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı. Her iki ülkede savaşa hazırlık için seferberlik ilan ederken, karşılıklı açıklamalar gelmeye devam ediyor.

ÖLÜ SAYILARINI GİZLEMEYE BAŞLADILAR

Dağlık Karabağ'da Ermenistan ve Azerbaycan arasındaki çatışmalarda bir hafta geride kaldı. Dağlık Karabağ'ın sözde hükümeti, 51 askerinin daha öldürüldüğünü ve toplam kayıplarının 198 olduğunu iddia ediyor. Ancak Azerbaycan tarafından yayınlanan ve sadece SİHA görüntüleri incelendiğinde bile Erivan'ın kaybının daha fazla olduğu açıkça görülüyor.

Ermenistan ise 'mertçe savaş' yerine cepheden kaçarak, sivil yerleşim alanlarını uzaktan füzelerle vuruyor. Azerbaycan, 19 sivilin şehit edildiğini açıkladı.

RUSYA DA DEVREYE GİRDİ

Rusya Dışişleri Bakanı Sergei Lavrov, Dağlık Karabağ'da devam eden çatışmalar için ateşkes çağrısı yaparak soruna çözüm bulunması adına yardıma hazır olduklarını söyledi.

Ermeni meslektaşı ile de telefonda görüşen Lavrov, artan sivil kayıplar nedeniyle duydukları endişeyi aktardı.

Azerbaycan, Gence kentine Ermeni tarafından yapılan saldırıda 1 sivilin öldüğünü ve 4 kişinin de yaralandığını duyurmuştu.

 

Azerbaycan'dan Ermenistan'a cephede dev darbe ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Saldırı ölüm Rusya kayıp Lavrov ateşkes
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.