Mahmudov’a yakın iki Rusya yanlısı general tutuklandı

Azerbaycan Milli Güvenlik eski Bakanı Eldar Mahmudov'a yakın generaller Nizami Shirinov ve Movlam Shikhaliyev tutuklandı. Rusya’ya yakınlığı ile bilinen iki generalin yolsuzluk yaptıkları iddia ediliyor. Tutuklanan ve 4 ay hapis cezasına çarptırılan Shirinov'un Milli Güvenlik Bakanlığı Askeri Karşı İstihbarat Dairesi Başkanı ve Shikhaliyev ise Ana Soruşturma Dairesi Başkanı olduğu belirtildi. Bakü’de iddialara göre şimdi gözler eski bakan Eldar Mahmudov’un üzerinde bulunuyor.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Yıllardan beri işgalci Ermenistan’ın elinde bulunan Dağlık Karabağ’ı sadece 44 günde özgürlüğüne kavuşturan Azerbaycan tam bağımsız olma yolunda hızla ilerliyor.

AZERBAYCAN’DA İKİ GENERALİN TUTUKLANMASI BEKLENİYORDU

Kaldırılan Milli Güvenlik Bakanlığının, “Askeri Karşı İstihbarat Dairesi ve Shikhaliyev’in ise “Ana Soruşturma Dairesi” başkanları olan General Movlan Shikhaliyev ve Nizami Shirinov geçtiğimiz günlerde gözaltına alınmışlardı. Haklarında çeşitli askeri ihalelerde yolsuzluk yaptıkları iddia edilen iki generalin, Azerbaycan Başsavcılığı Soruşturma Dairesi'nde sorguya alındığı ve daha sonra çıkarıldıkları Nasimi Bölge Mahkemesi tarafından tutuklandıkları ifade edildi.

YOLSUZLUKLA SUÇLANAN İKİ GENERAL İÇİN GENİŞ AÇIKLAMA YAPILACAK

Tutuklanan ve 4 ay hapis cezasına çarptırılan Shirinov'un Milli Güvenlik Bakanlığı Askeri Karşı İstihbarat Dairesi başkanı ve Shikhaliyev ise Ana Soruşturma Dairesi başkanı olduğu belirtildi. Azerbaycan Başsavcılığı Milli Güvenlik Bakanlığı'nın (yeni adıyla Devlet Güvenlik Servisi) eski generalleri Mövlan Şıhaliyev ve Nizami Şirinov'un tutuklanma sebebiyle ilgili kamuoyuna yakın zamanda açıklama yapılacağını duyurdu. Azerbaycan medyası tarafından Rus yanlısı oldukları ve yolsuzluk yaptıkları iddiaları yazılan iki general Milli Güvenlik eski Bakanı Eldar Mahmudov tarafından göreve getirildiği söylendi.

ŞİMDİ GÖZLER ESKİ BAKAN ELDAR MAHMUDOVA’DA

SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre, iki generalin tutuklanmasından sonra gözler Azerbaycan Cumhuriyeti Millî Güvenlik Bakanı Eldar Mahmudova’nın üzerine çevrildi. İddialara göre Mahmudova’nın da iki generalin tutuklanması sonrası ifadesinin alınabileceği öne sürülüyor. İki kez soruşturma geçiren Mahmudov’un, bir kez daha ifadeye çağrılabileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

Mahmudov’a yakın iki Rusya yanlısı general tutuklandı

Tutuklanan Askeri Karşı İstihbarat Daire Başkanı Mövlan Şıhaliyev.
 

MAHMUDOV’DAN SONRA BAKANLIĞIN ADI DEVLET GÜVENLİK SERVİSİ OLDU

Azerbaycan’da eski ismi Milli Güvenlik yeni adı Devlet Güvenlik Servisi, istihbarat, karşı istihbarat faaliyetleri, devlet sırrının korunması, suçların tespiti, önlenmesi alanlarında Azerbaycan Cumhuriyeti'nin kanunu ile belirlenmiş yetki merkezi yürütme organı olarak biliniyor. Bakanlık kendi etkinliğinde Azerbaycan Cumhuriyeti Anayasasını, Azerbaycan Cumhuriyeti kanunlarını, Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanının ferman ve emirlerini, Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulunun karar ve emirlerini, ayrıca Azerbaycan Cumhuriyetinin taraf olduğu uluslararası sözleşmeleri, Bakanlığın esasnamesini ve düzgüsel hukuk düzenlemelerini yönlendiriyor. Bakanlık 2004'ten 2015 yılına kadar General Eldar Mahmudova tarafından yönetilmiş.

 

Mahmudov’a yakın iki Rusya yanlısı general tutuklandı ile ilgili etiketler Azerbaycan Rusya
GÜNÜN VİDEOSU

Tesla karşıtları Berlin'de Tesla fabrikasına saldırı başlattı!

Tesla karşıtları Almanya'daki Tesla fabrikası Giga Factory'ye saldırı başlattı.