Azerbaycan'da aynı eve ikinci kez şehit ateşi düştü

Azerbaycan ordusunun işgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak için başlattığı operasyonlarda bozguna uğrayan Ermenistan ordusu, geri çekiliyor. Azerbaycan'daki gelişmeleri anbean aktaran SuperHaber, işgalci kuvvetlerin saldırılarında can verenlerin ailelerine mikrofon uzattı. İşte 20 gün arayla 2 evladını şehit veren ailelerin duygu dolu açıklamaları...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İşgal altındaki Dağlık Karabağ'ı geri almak için 27 Eylül tarihinde operasyon başlatan Azerbaycan ordusu, kararlı ilerleyişini sürdürüyor. 

Bugüne kadar yüzlerce yerleşim yeri işgalci kuvvetlerden geri alındı.

Cephede ağır yenilgiye uğrayan Ermenistan, sivil yerleşimlere saldırıyor. Bu saldırılarda onlarca kayıp veren Azerbaycan halkı, ordusunun arkasında olmayı sürdürüyor. Uluslararası kamuoyu ise sivillere yapılan saldırılara karşı sessizliğini koruyor.

Bölgedeki gelişmeleri anbean aktaran SuperHaber, hain saldırılarda can verenlerin ailelerine mikrofon uzattı.

Muhabirimiz Mevlüt Yüksel, Ermenistan kuvvetlerinin açtığı ateşte cephede can veren 22 yaşındaki Abdullah Paşaev ve 21 yaşındaki Sahip Azeroğlu'nun ailelerine konuk olarak başsağlığı diledi.

ÖNCE ABDULLAH ŞEHİT DÜŞTÜ! 20 GÜN SONRA KUZENİ SAHİP

22 yaşındaki Abdullah'ın askerliğinin bitmesine sadece 3 ay kalmıştı. Şehidin halası Mehriban Paşayeva Rahimgızı onu şu sözlerle anlattı;

''Ölmeden bir gün önce hepimizle konuştu güzel şeyler söyledi. Çok güzel terbiyeli çocuklardı... İkisi de namuslu ve kıymetliydi. Abdullah'ın babası rahmetli olmuştu. Bir kardeşi bir de bacısı vardı. Zordu onlar için de bizim için de... Yine de vatan sağolsun...''

Azerbaycan'da aynı eve ikinci kez şehit ateşi düştü
Abdullah Paşayev Sultanoğlu


Şehit Abdullah Paşaev'in 21 yaşındaki kuzeni Sahip Hasanof Azeroğlu da onunla aynı kaderi yaşadı.

Sahip'in askerliği bitmiş, gönüllü askerlikle cephede işgalcilerle çarpışmıştı.

Sahip Azeroğlu’nun annesi Vüsale Mammadova, SuperHaber'e yaptıpı açıklamada, ''Oğlum, 17 Ekim sabahı yaralanmış halde ölmek üzere iken, beni aradı. şehit olacağını ve üzülmemem gerektiğini söyledi.'' ifadelerini kullandı.

ŞEHİDİN SON SÖZÜ "ANNE AĞLAMA" OLDU...

Sözlerine gözyaşlarıyla devam eden Vüsale Mammadova, ''Anne ağlama... Son sözü bu oldu... 'Anne ağlama...' Çünkü ben şehit olurum benim arkadaşlarım olmasın vatan sağolsun'' dedi.

Azerbaycan'da aynı eve ikinci kez şehit ateşi düştü - Resim : 2
Abdullah Paşaev Sultanoğlu’nun annesi Swetlana, 20 gün sonra bu kez yeğeni Sahip Hasanof Azeroğlu şehit olunca tabutuna sarılarak ağladı.

 

 

Azerbaycan'da aynı eve ikinci kez şehit ateşi düştü ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Şehit Saldırı gence sivil yerleşim dağlık karabağ işgal
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.