Azerbaycan ve Rusya liderleri Ermenistan meselesini görüştü!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği telefon görüşmesinde, Brüksel’de Azerbaycan, Ermenistan ve AB arasında 6 Nisan'da gerçekleştirilen üçlü toplantı ele alındı. Sınırların belirlenmesi için komisyon kurulması

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Birkaç gün önce, Ermenistan-Azerbaycan ilişkilerinde olumlu gelişmeler yaşanmıştı.

ALİYEV VE PUTİN, 6 NİSAN'DAKİ GELİŞMELERİ KONUŞTU

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı tarafından görüşmeye ilişkin yapılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Aliyev’in Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’i arayarak telefon görüşmesi yaptığı ve iki lider arasında yapılan telefon görüşmesinde, AB Konseyi Başkanı Charles Michel'in girişimiyle ve katılımıyla 6 Nisan'da Brüksel'de Avrupa Birliği, Azerbaycan ve Ermenistan arasında gerçekleştirilen üçlü bir toplantının ele alındığı ifade edildi.

SINIRLARIN BELİRLENMESİ İÇİN KOMİSYON KURULACAK

Aliyev, Putin ile yaptığı görüşmede, Azerbaycan'ın Ermenistan ile devletlerarası ilişkilerin kurulması için sunduğu 5 temel maddeyi, Ermenistan’ın kabul ettiğini iletti. Telefon görüşmesi sırasında Ermenistan ve Azerbaycan arasında bir barış anlaşması taslağı hazırlamak için bir çalışma grubunun kurulması, sınırların belirlenmesi için komisyon kurulması ve ayrıca Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan'ın katılımıyla ulaştırma konularındaki çalışma grubunun faaliyetleri ve sonraki temasların da ele alındığı kaydedildi.

AZERBAYCAN VE RUSYA ARASINDAKİ 'SIKI İŞ BİRLİĞİ' SÜRECEK

Devlet başkanları ayrıca, Azerbaycan ve Rusya arasındaki ikili ilişkilerin mevcut durumu ve iki ülke arasındaki sıkı iş birliğinin sürdürülmesi konusundaki kararlılıklarını dile getirdi.

 

SuperHaber

Kaynak: İHA

Azerbaycan ve Rusya liderleri Ermenistan meselesini görüştü! ile ilgili etiketler Azerbaycan Rusya Putin Ermenistan aliyev karar ab Brüksel
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.