Azerbaycan ve Ermenistan arasında takas: Haritaya karşılık esirleri verdiler

Azerbaycan'ın Karabağ'daki zaferinin ardından zaman zaman sınırda çeşitli skandal hareketlerde bulunan Ermenistan'dan dikkat çeken bir hamle geldi. Ermenistan, 15 esirin karşılığında mayınların döşendiği yerleri gösteren haritayı Azerbaycan'a verdi. 

Azerbaycan, kendisine Ermenistan'ın döşediği 97 bin mayının yerlerinin gösterildiği haritaların verilmesinin karşılığında; gözaltında bulunan 15 Ermeniyi  Ermenistan'a iade etti.

HARİTALAR AZERBAYCANA TAKDİM EDİLDİ

AA'nın aktardığına göre, bakanlıktan yapılan açıklamada, 'Ermenistan'ın bir zamanlar işgal altında tuttuğu Ağdam ilinde döşediği 97 bin anti tank ve anti personel mayınının haritalarını Azerbaycan'a takdim ettiği' bildirildi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında takas: Haritaya karşılık esirleri verdiler

Azerbaycan tarafının da ülkede gözaltında bulunan 15 Ermenistan vatandaşını iade ettiği belirtildi.

GÜRCİSTAN'A TEŞEKKÜR EDİLDİ

İade işleminin Azerbaycan-Gürcistan sınırında gerçekleştirildiği kaydedilen açıklamada, bu takasın gerçekleşmesi konusunda destek veren  Gürcistan Başbakanı İrakli Garibaşvili ve Tiflis yönetimine teşekkür edildi.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında takas: Haritaya karşılık esirleri verdiler ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan rehine Gürcistan mayın takas harita
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.