Azerbaycan Türk firmalarını ülkeye davet etti

Türkiye-Azerbaycan-Pakistan dışişleri bakanlarının katılımıyla yapılan üçlü toplantı sona erdi. Toplantıdan Azerbaycan Dışişleri Bakanı Türk ve Pakistanlı firmaları ülkeye davet etti.

Toplantıdan sonra Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Azerbaycan Dışişleri Bakanı açıklama yaptı. Bakan Çavuşoğlu, Pakistan'ın başkenti İslamabad'da düzenlenen Türkiye-Azerbaycan-Pakistan Üçlü Dışişleri Bakanları Toplantısı'nın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Bugün önemli adımlar atmaya karar verdik. Üçüncü görüşmeyi Türkiye’de gerçekleştireceğiz. Bu tür toplantıları daha sık yapmaya karar verdik. Yani 3-4 yıl daha beklememize gerek yok” dedi.

Çavuşoğlu şunları söyledi; "Güvenlik, istikrar ve refahı artırmak için önemli adımlar atmaya karar verdik. Zirve toplantımızın birincisini 2017'de Bakü'de gerçekleştirdik şimdi sıra Türkiye'de. Bugün bu formattaki toplantıları daha sıklıkla gerçekleştirmeye karar verdik. Yani 3-4 yıl beklememize gerek yok. Özellikle ulaştırma ve enerji alanında altyapının geliştirilmesinin ne kadar önemli olduğundan bahsettik."

Azerbaycan Dışişleri Bakanı Ceyhun Bayramov ise Pakistan ve Türkiye'den firmalara çağrıda bulunarak, “Pakistan ve Türkiye'den firmaları, kurtardığımız toprakların yeniden inşasına katılması için davet ediyorum" diye konuştu.

Azerbaycan Türk firmalarını ülkeye davet etti ile ilgili etiketler Türkiye Azerbaycan Pakistan üçlü toplantı Açıklama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.