Azerbaycan, Rusya Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu'nu görevden aldı

Dağlık Karabağ’ı işgalden kurtaran Azerbaycan, Rusya Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu’nu görevden aldı. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Bülbüloğlu, "Türk askeri birliklerinin Karabağ'da bulunmasına gerek yok” şeklinde yaptığı açıklama nedeni ile görevinden alındı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan, Dağlık Karabağ’da kazandığı büyük zafer sonrası yapılanma çalışmalarına başladı.

Dağlık Karabağ’ı işgalden kurtaran Azerbaycan, Rusya Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu’nu görevden aldı. SuperHaber’in elde ettiği bilgilere göre Bülbüloğlu, "Türk askeri birliklerinin Karabağ'da bulunmasına gerek yok" şeklinde yaptığı açıklama nedeni ile görevinden alındı.
 
BÜLBÜLOĞLU’NUN AÇIKLAMASI BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ!

Büyükelçi Polat Bülbüloğlu, RBK televizyonuna yaptığı konuşmada "Karabağ'da Türk askeri olmayacak. Türk askeri birliklerinin Karabağ'da bulunmasına gerek yok" açıklamasını yapmıştı. Bülbüloğlu’nun yaptığı bu açıklama Azerbaycan'da ciddi yankı uyandırmıştı.

Azerbaycan, Rusya Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu'nu görevden aldı

AYNI BÜYÜKELÇİ ERMENİLERE ÖZERKLİK İSTEMİŞTİ!

Büyükelçi Bülbüloğlu ayrıca, Karabağ savaşı bitince Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde Ermenilere özerklik verilmesi önerisini dile getirmesi ile de vatandaşların tepkisini çekmişti. Kamuoyunda yoğun itirazlara neden olan açıklama sonrasında hükumet son kararla Bülbüloğlu'nu görevden aldı. Onun yerine Azerbaycan'n Rusya Büyükelçisinin kim olacağı ise henüz netleşmedi.

HACIYEV: KABUL EDİLEMEZ!

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Hikmet Hacıyev, konuya ilişkin dün yaptığı açıklamada işin özüne varmaksızın söylediği sözlerden dolayı, Azerbaycan'ın Rusya Büyükelçisini eleştirmişti. Hacıyev, Bülbüloğlu'nun Cumhurbaşkanı Aliyev'in politikası ile çelişkili açıklamalar yapmasının “kabul edilemez” olduğunu ifade etti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı, devlet yetkililerini kendi başlarına açıklama yapmaktan çekinmeye davet etti.

"KENDİLERİ İSTİFA ETMELİLER"

Öte yandan konuya ilişkin, milletvekili Vahit Ahmadov da yaptığı açıklamada "Maalesef bazı insanlar konuşmaları ile Rusya Dışişleri Bakanı'na güç vermiş oluyorlar. Bu tür insanlar politikada kalamazlar. Kendileri istifa edip gitmeliler" açıklamasını yapmıştı.
 
RUSYA, BÜYÜKELÇİ BÜLBÜLOĞLU’NU ÖDÜLE BOĞMUŞ!

Azerbaycan’ın Rusya Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu, 76 yaşında bestecilikten Büyükelçiliye atanmış bir isim. Rusya'nın Polat Bülbüloğlu'na hizmetlerinden dolayı, Moskova'da Polat Bülbüloğlu'na anıt diktirdiği ve kendisini birkaç kez Rusya'nın “Onur” “Kutsal Nevski” ve “Dostluk” ödüllerine layık gördüğü ortaya çıktı.

Öte yandan Bülbüloğlu'nun Rusya Bölgelerarası Vakfı ile sıkı temaslarda bulunduğu, “Rusya ve Azerbaycan halkları arasında barışın sağlanması” için dostluk bağlarının korunması nedeni ile hizmetlerinden dolayı, Rus ödüllerine layık görüldüğü öğrenildi.

Azerbaycan, Rusya Büyükelçisi Polat Bülbüloğlu'nu görevden aldı ile ilgili etiketler Rusya Azerbaycan dağlık karabağ Büyükelçi polat bülbüloğlu
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.