Azerbaycan ordusu 1 şehir, 48 köyü kurtardı

Ermenistan balistik füzelerle Azerbaycanlı sivilleri hedef aldıkça, Azerbaycan ordusu daha da bileniyor. Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, 6 köyün daha işgalden kurtarıldığını açıkladı. Buna göre, 27 Eylül'de başlayan ve Ermenistan'ın bozduğu ateşkesle kısa süre duran harekat sonucunda şu ana kadar 1 şehir, 1 ilçe ve 48 köy işgalden kurtarıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül tarihinde, Ermenistan'ın sınır kentlerine yönelik saldırısı üzerine başlattığı Karabağ harekatı büyük bir başarıyla devam ediyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in bu akşam saatlerinde sosyal medya hesabından İngilizce ve Rusça paylaştığı mesaja göre Azerbaycan Ordusu, Fuzuli ilçesine bağlı Ariş ve Cebrayil ilçesine bağlı Duşulu köyleri ile Hocavend bölgesindeki Edisha, Dudukçu, Edilli ve Çıraguz köylerini kurtardı.

Azerbaycan ordusu 1 şehir, 48 köyü kurtardı

Son 6 köy ile birlikte bugüne kadar Azerbaycan ordusu Karabağ'da 1 kent, 1 ilçe ile 48 köy ve Muzov dağını Ermeni işgalinden kurtardı. 

Azerbaycan ordusu 1 şehir, 48 köyü kurtardı - Resim : 2
Haritada Cumhurbaşkanı Aliyev'in bugün işgalden kurtarıldığını açıkladığı 6 köyün ardından oluşan son harita... Haritada çatışmaların sürdüğü bölgeler de görülüyor.

 

ERMENİ GÜÇLERİ SON 24 SAATTE YİNE AĞIR KAYIP VERDİ

Ermeni güçleri sahadan gelen haberlere göre son 24 saatteki çatışmalarda 43 ölü ve 218 yaralı ile ağır kayıp verdi. 

Azerbaycan ordusunun Ermenistan ordusuna ait imha ettiğini bildirdiği silah, araç ve teçhizata ilişkin bilgiler ise şöyle;

* 2 adet T-72 tankı,

* 1 adet Tor-M2KM uçaksavar füzesi sistemi,

* 4 adet BM-21 "Grad" YIL,

* 1 adet D-20,

* 1 adet adet D-30

* 2 adet D-1 obüsleri,

* Birkaç İHA ve çok sayıda askeri araç ile 

* 4 İskender hava savunma sistemi (Nükleer başlıklı füze atabiliyor) imha edildi.

İŞTE ERMENİ ORDUSUNUN 20 GÜNLÜK KAYIPLARI

Yaklaşık 20 gündür süren Karabağ'ı işgalden kurtarma harekatında Ermenistan'ın kayıplarının 8 bini geçtiği belirtiliyor. Erivan yönetimi ise bu sayının 600 olduğunda ısrar ediyor. 

Bugüne kadar aralarında S-300 ve çok sayıda hava savunma sistemi ile tank ve topun da olduğu yüzlerce silah sistemi, zırhlı ve zırhsız araç ile obüs ve teçhizat imha edildi. İşgal bölgesinde Ermenilere ait birçok karargah da vuruldu.

Ayrıca dün gece ise uzun menzilli ve nükleer başlıklı füze de atabilen 4 İskender füzesi imha edildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev önceki gün SuperHaber muhabiri Mevlüt Yüksel’e verdiği röportajda, Ermenistan’ın askeri teçhizat kaybını şöyle açıklamıştı. ”iki hafta boyunca 200'den fazla tank imha edildi. 33 tank ganimet götürüldü. 2 tane S 300 imha edildi. Bundan sonra hava saldırısından savunma sistemleri; 35 imha. Kargo arabaları. Tank savar. İmha edilen ve ganimet götürülenleri fiyatlarsak, 2 milyar dolar değerinde bunlar.”

 

Azerbaycan ordusu 1 şehir, 48 köyü kurtardı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan İskender füzesi işgal karabağ
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.