Azerbaycan sivillerin intikamını aldı!

Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki savaş, bugün tüm cephelerde tekrar hızlandı. İşgalci Ermeni güçleri sabah saatlerinde topçu ateşi ile yine sivil yerleşimi hedef aldı. Hain saldırı sonucu bir okulda büyük hasar oluştu. Azerbaycan SİHA'ları ise, Ermenistan'a ait 4 iskender füze rampasını yok etti. İşte detaylar...

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Dağlık Karabağ'da bulunan işgalci Ermenistan, büyük şok yaşıyor.

MOSKOVA'NIN ÖFKESİNİN NEDENİ ANLAŞILDI!

Uluslararası gözlemciler, Rusya'nın hareketli ve stresli bir gece geçirdiğini ifade etti.

İddialara göre, Moskova yönetimi, Azerbaycan'a karşı, açıktan tepki göstermese de bir öfke duyuyordu. Bu öfkenin ve Moskova'daki hareketliliğin nedeni sabah saatlerinde ortaya çıktı.

AZERBAYCAN ERMENİSTAN'A EN EZİCİ DARBESİNİ İNDİRDİ!

Ermenistan güçlerinin, dün gece ve bu sabah Dağlık Karabağ sınırlarında bulunan sivil hedeflere füze atmasının ardından, Azerbaycan SİHA'larının hemen harekete geçti.

SuperHaber'in elde ettiği özel bilgilere göre, Ermenistan, 27 Eylül'de başlayan çatışmalarda, en büyük silahlarından 4'ünü kaybetti.

Azerbaycan SİHA'larının, dün gece Ermenistan'a ait 4 İskender füze rampasını yok ettiği açıklandı.

RUS AJANSLAR HABERİ DOĞRULADI!

Rus portalı Avia.pro'da yer alan haberde de, ”Azerbaycan SİHA'larının yok ettiği bu cihazlardan, en az ikisinin "İskender" kompleksi olması mümkündür.” denildi.

Ünlü Rus haber sitesi, bu konuda şunları yazdı:

"Dün gece Azerbaycan, Ermenistan'a ezici bir darbe indirdi. Sadece Tochka-U füze sistemi değil, Rusya'nın İskender kompleksleri de dahil olmak üzere birçok taktik füze sistemleri yok edildi."

RUSYA'YI ÇILDIRTAN, ERMENİSTAN'I PERİŞAN EDEN VURUŞ!

Haberde ayrıca, Ermenistan'daki dört "İskender" kompleksinden ikisinin zaten yıkılmış olduğu iddia ediliyor.

Azerbaycan insansız hava araçlarının çektiği görüntülerde de, en az iki İskender sisteminin gerçekten yok edildiğini görülüyor. Bu komplekslerin fotoğrafları karşılaştırıldığında açık bir benzerlik görülebiliyor.

Ermenistan, yok edilen füzelerin türünü açıklamasa da, Avia.pro şöyle yazıyor:

"Rapor, imha edilen taktik füze sistemlerinin tam sayısını söylemiyor, ancak kaynaklara göre 7-9 taktik füze sisteminin imhasından bahsedebiliriz."

RUS İSKENDER FÜZELERİ VE ÖZELLİKLERİ NELER?

‪Rus yapımı bir kısa menzilli balistik füze sistemidir. İskander'in bir dizi misket bombası, termobarik, yüksek patlayıcı parçalanmalı savaş başlığı, sığınak delici ve radarsavar görevleri için bir elektromanyetik darbe de dahil olmak üzere birçok farklı konvansiyonel savaş başlığı bulunmaktadır.

Aynı zamanda nükleer başlık da taşıyabilme kapasitesine sahiptir. Füzenin 2020 yılına kadar eski OTR-21 Toçka sistemlerinin yerini alması planlanmaktadır.

Azerbaycan sivillerin intikamını aldı!

Azerbaycan sivillerin intikamını aldı! ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan Rusya SİHA Saldırı Savaş İskender füzesi
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.