Azerbaycan, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağının düşürüldüğünü açıkladı. Düşürülen uçağın Azerbaycan ordusuna karşı saldırı hazırlığında olduğu öğrenildi. Ermenistan saldırıları sonrasında Aliyev, "Cevabımızı savaş meydanında vereceğiz" demişti.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, Ermenistan'a ait bir Su-25 savaş uçağı, bugün saat 11.11 sularında, Azerbaycan'a ait hava savunma sistemleri tarafından vurularak düşürüldü.

Bölge kaynakları savaş uçağının, Dağlık Karabağ'ın güney kesimindeki Cebrayil ekseninde düşürüldüğünü açıkladı. Öte yandan Azerbaycan ordusu bugün bölgede ilerleme kaydederek Füzuli kentini ve çevresindeki 7 köyü kontrol altına almıştı.

DÜN GECE SİVİLLERE SALDIRMIŞLARDI

Ermenistan ordusu dün gece Azerbaycan'ın Gence ve Mingeçevir kentlerine füze saldırısı gerçekleştirdi. Sivillerin bulunduğu bölgelere atılan füzelerden birinin çok katlı binaya isabet etmesi sonucu 15 Azerbaycanlının hayatını kaybettiği, 52'den fazla kişinin de yaralandığı kaydedildi.

GENCE'NİN İNTİKAMI ALINIYOR

Cumhurbaşkanı Aliyev'in saldırı sonrasında yaptığı ulusa sesleniş konuşmasında, "Biz onlar gibi sivillere saldırmayacağız. Cevabımızı savaş meydanında vereceğiz" demişti. Aliyev'in açıklamasından sonra 27 senedir işgal altındaki Fuzuli kentinin kurtarıldığı ve Ermenistan'a ait bir savaş uçağının düşürüldüğü bilgisi geldi.

Azerbaycan, Ermenistan'a ait Su-25 savaş uçağını düşürdü ile ilgili etiketler Azerbaycan savaş uçağı Ermenistan gence
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.