Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yeni Genelkurmay Başkanı'nı atadı

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, imzaladığı kararname ile Savunma Bakanı Birinci Yardımcısı Kerim Veliyev'i görevinden azlederek Genelkurmay Başkanı olarak atadı. Veliyev, Karabağ'da zaferle sonuçlanan savaş sonrası liyev tarafından "Zafer" nişanı ve "Cebrayıl'ın kurtuluşu" ile "Ağdam'ın kurtuluşu" madalyalarıyla ödüllendirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Korgeneral Kerim Veliyev'i Genelkurmay Başkanı olarak atadı. Aliyev'in imzaladığı kararnameye göre, Korgeneral Veliyev, Savunma Bakanı Birinci Yardımcısı ve Personel Daire Başkanlığı görevinden azledildi. Aynı kararnameyle Veliyev, bir süredir boş olan Genelkurmay Başkanlığı görevine getirildi.

Bakü'de 9 Şubat 1961'de doğan Veliyev, 1982'de Bakü Yüksek Askeri Komutanlık Okulundan dereceyle mezun oldu.

Sovyet ordusunda 1982-1990 yıllarında çeşitli görevlerde bulunan Veliyev, Sovyetler Birliğinin dağılmasının ardından bağımsız Azerbaycan ordusunda görevini sürdürdü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yeni Genelkurmay Başkanı'nı atadı

Karabağ savaşına katılan Veliyev, çeşitli askeri birlikler ve savunma bakanlığında kariyerini devam ettirdi.

Veliyev, 2014'te Savunma Bakan Yardımcısı ve bakanlığın Personel Daire Başkanı olarak atandı, 2019'da Savunma Bakanı Birinci Yardımcısı oldu.

İkinci Karabağ savaşında da görev alan Veliyev, Cumhurbaşkanı Aliyev tarafından "Zafer" nişanı ve "Cebrayıl'ın kurtuluşu" ile "Ağdam'ın kurtuluşu" madalyalarıyla ödüllendirildi.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev yeni Genelkurmay Başkanı'nı atadı ile ilgili etiketler Azerbaycan Kerim Veliyev Genelkurmay Başkanı atama
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.