Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, AB Konseyi Başkanı ile görüştü!

Azerbaycan Cumhurbaşkanlığı Basın Servisi'nden yapılan açıklamada, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel ile telefonda görüştüğü bildirildi.

Görüşmede Michel’in bölgede yaşanan gerginlikten duyduğu endişeyi dile getirdiği, Avrupa Birliği'nin bölgede kalıcı barış ve istikrarı sağlamak için çabalarını sürdüreceğini vurguladığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Aliyev’in Ermeni birliklerinin Rus barış güçlerinin geçici olarak konuşlandığı Azerbaycan topraklarında gerçekleştirdiği provokasyonda bir Azerbaycan askerinin öldürüldüğünü vurgulayarak, Azerbaycan birlikleri tarafından provokasyonun önlendiğini ve gerekli önlemler alındığını, yaşanan gerginlikten dolayı tüm sorumluluğun Ermenistan'a ait olduğunu söylediği ifade edildi.

Açıklamada, Azerbaycan'ın Karabağ bölgesinde varlığını sürdüren Ermeni silahlı kuvvetlerinin ve yasadışı Ermeni askeri birlikleri unsurlarının Azerbaycan topraklarından çıkarılması gerektiğini ve bu konunun Ermenistan tarafından henüz sağlanmadığını kaydeden Cumhurbaşkanı Aliyev’in, bunun Ermenistan tarafından 10 Kasım 2020 tarihli bildirinin hükümlerini ihlal etmesi ve yükümlülüklerini yerine getirmemesi olduğunu bildirdiği kaydedildi.

Cumhurbaşkanı Aliyev, 10 Kasım 2020 tarihli açıklamanın hükümlerine aykırı olarak Ermenistan'ın Karabağ'dan askeri birliklerini çekmediğini, aynı zamanda yasadışı Ermeni askeri birliklerinin Azerbaycan topraklarında varlığının devam ettiğini kaydederek, Ermenistan'ın yaklaşık 2 yıldır 10 Kasım bildirisinin yükümlülüklerini yerine getirmediğini söylediği vurgulandı.

Aliyev, üçlü bildirinin maddelerine uygun olarak Rusya Savunma Bakanlığı ile varılan anlaşma sonucu Laçın koridoruna yeni alternatif yolun güzergâhının belirlendiğini ve Azerbaycan tarafından söz konusu yolun inşasının tamamlanmak üzere olduğunu kaydederek, çalışmalar tamamlandığı zaman söz konusu yola Rus barış güçlerinin konuşlandırılacağını ifade etti.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, AB Konseyi Başkanı ile görüştü! ile ilgili etiketler Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Avrupa Birliği Konseyi Başkanı Charles Michel
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.