Azerbaycan askerine saldıran Ermeni asker yakalandı

Dağlık Karabağ'da Azerbaycan ordusu karşısında bozguna uğrayan Ermenistan askerleri dün ateşkesi bozdu. Şuşa yolu ve Cebrail’de topçu ateşinin yanı sıra, sivil kıyafet giymiş kişiler tarafından yapılan saldırılar ile bozulan ateşkes sonrası Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in büyük tepki gösterdi. O saldırı sonrası bir Ermeni askerin yakalandığı öğrenildi. Öte yandan Ermenistan'ın işgalden kurtarılan bölgelerde çalışan Azercell görevlilerine de saldırdığı ortaya çıktı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Ermenistan’ın işgal ettiği Dağlık Karabağ, 28 yıl sonra Azerbaycan ordusu tarafından 44 günde özgürleştirilmişti. Savaşın sonunda 10 Kasım’da yapılan bir ateşkes anlaşması ile Ermenistan işgal ettiği diğer bölgelerden çekilmeyi kabul etmişlerdi.

Ancak Ermenistan'ın geri çekilirken sinsi bir plan yaptığı ve ateşkesi bozarak bir oyun içerisine girdiğii ortaya çıkmıştı.

 ALİYEV:ERMENİLER DÜN TERÖR EYLEMİ YAPTILAR

 Ermenistan askerleri dün ateşkesi bozarak saldırdı. Ateşkes, Hadrud, Şuşa yolu ve Cebrail’de topçu ateşinin yanı sıra, sivil kıyafet giymiş kişiler tarafından yapılan saldırılar ile bozuldu.

 Azerbaycan askerine saldıran Ermeni asker yakalandı - Resim : 2

Azerbaycan Devlet Başkanı İlham Aliyev’in büyük tepki gösterdi ve “Ermeniler dün terör eylemi yaptılar” dedi. Cumhurbaşkanı Aliyev, ”Ermenistan yeniden çatışma başlatmaya çalışmamalı. Eğer Ermenistan faşizme devam ederse başını demir yumrukla ezeriz.” açıklaması yaptı.

ERMENİLERİN SİVİLLERE SALDIRILARI SÜRÜYOR!

 Öte yandan, Ermenilerin özgürleşen Dağlık Karabağ’ın çeşitli bölgelerinde çalışan sivil Azercell görevlilerine de saldırarak, öldürdükleri ve yaraladıkları ortaya çıktı.

Alınan bilgilere göre Ermeniler,  7 Aralık tarihinde arazide direk diken Azercell çalışanlarına saldırdı. Sivil azerbaycan çalışanlarına saldıran Ermenilerin saldırı sonrası araziden pick-up marka araba ile kaçtıkları belirlendiği ifade edildi.

BİR ERMENİ ASKERİ YAKALANDI!

 SuperHaber’in edindiği yeni bilgilere göre, Ermenilerin yaptığı ateşkesi bozan saldırıları sonrası bir Ermeni askerin yakalandığı öğrenildi.

Saldırıların yapıldığı Şuşa yolunda yakalanan Ermeni askerin bir jipe bindirilerek sorgulanmak üzere askeri karargaha götürüldüğü görüntüleri yayınlandı.

 Azerbaycan askerine saldıran Ermeni asker yakalandı - Resim : 4

Azerbaycan askerlerinin, Dağlık Karabağ’ın boşaltılmaya başlanan bölgelerinde Ermeni saldırılarının yeniden başlaması üzerine operasyon yaptıkları ve bölgede bulunan Rus askerlerinin çekilmelerini istedikleri de gelen bilgiler arasında.

 Azerbaycan askerine saldıran Ermeni asker yakalandı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan asker ateşkes

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.