Azerbaycan 8 köyde kontrolü sağladı

Azerbaycan ordusu, işgal altındaki topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyonun 7'nci gününde ilerlemesini sürdürerek 8 köy ve yerleşim biriminde kontrolü sağladı. Gün boyu aralıksız süren çatışmalar, Cebrail, Fuzuli ve Ağdere illerinde yoğunlaştı.

Azerbaycan ordusu gün içerisindeki operasyonlarında Terter ilinin Madagiz ve Talış yerleşim birimlerini, Cebrail ilinin Mehdili, Çakırlı, Aşağı Maralyan, Şeybey ve Kuycak, Fuzuli ilinin Aşağı Abdurrahmanlı köylerini Ermeni işgalinden kurtardı.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev  Madagiz'in kurtarıldığını Twitter hesabından "Bugün Madagiz'de Azerbaycan bayrağı dikildi. Madagiz bizimdir. Karabağ Azerbaycan'dır." sözleri ile müjdelemişti.

Alivey, daha sonra Madagiz'in tarihi adını geri kazandırdığını, bundan böyle Madagiz'in Sugovuşan olarak anılacağını söyledi.

İlham Aliyev yine Twitter'den 7 köy ve yerleşim biriminin işgalden kurtarıldığını duyurdu.

Azerbaycan Savunma Bakanlığı da Madagiz yönündeki çatışmalarda Ermenistan ordusunun 4 tankının imha edildiğini, 3 tankının ise ele geçirildiğini açıkladı.

ERMENİSTAN, SİVİLLERİ HEDEF ALMAYI SÜRDÜRDÜ

Azerbaycan ordusunun ilerleyişi sürerken Ermenistan ordusu da sivil yerleşim birimlerine ağır silahlarla saldırmayı sürdürüyor.

Terter kent merkezi ve köyleri, Ağdam, Ağcebedi ve Goranboy illerinin bazı köyleri Ermeni topçusu tarafından yoğun atışlara maruz kaldı. 

MACRON, ALİYEV'İ ARADI

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'i telefonla arayarak operasyonların durdurulması çağrısında bulundu.

Aliyev ise müzakere sürecinin bozulması ve çatışmaların başlamasının sorumlusunun Erivan yönetimi olduğunu vurguladı.

İlham Aliyev, bir televizyon kanalına yaptığı açıklamada ise "durun, çalışacağız, müzakere yürüteceğiz, yardım edeceğiz" gibi beyanları dinleyecek durumda olmadıklarını ifade etti. Aliyev, 30 yıl daha bekleyemeyeceklerini vurgulayarak Azerbaycan'ın kararlılığını ortaya koydu.

Azerbaycan 8 köyde kontrolü sağladı ile ilgili etiketler Azerbaycan Ermenistan işgal karabağ

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.