Azak Denizi'nde mahsur kalan 28 Türk ticaret gemisi ve yağ yüklü 7 gemi Türkiye'ye geliyor!

Elde edilen bilgilere göre Azak Denizi'nin Rus limanlarında bulunan 28 Türk ticaret gemisi ile zeytinyağı yüklü Rus ve Liberya bandıralı 7 gemi Türkiye’ye geliyor.

Dünya genelinde enerji, tarım ve petrol başta olmak üzere pek çok alanda dalgalanmalara neden olan Rusya-Ukrayna savaşı Türkiye'de yağ ticaretini sekteye uğraşmıştı. 

Bitkisel Yağ Sanayicileri Derneği Başkanı Tahir Büyükhelvacıgil, ithalatın yüzde 55'ini Rusya'dan, yüzde 15'ini de Ukrayna'dan yapıldığını söylemiş, "Savaş nedeniyle ithalat aksadı. Halen limanlarda bekleyen sektörümüzün gemileri var." açıklamasında bulunmuştu.

ERDOĞAN PUTİN İLE YAĞ TEDARİK SORUNUNU GÖRÜŞMÜŞTÜ

Azak Denizi'nde mahsur kalan Türk gemileri için harekete geçen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüşmüştü. Rusya'nın Ukrayna ile yaşadığı gerilimin masaya yatırıldığı konuşmada, yağ tedarikinde yaşanan sorun da görüşüldü.

 

BAKAN AKAR, 'EN KISA ZAMANDA' DİYEREK DUYURMUŞTU

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar da Azak Denizi'nde bekletilen yağ yüklü gemilerin en kısa zamanda Türkiye'ye geleceğini ve gemilerin güvenliğinin Rusya tarafından sağlanacağını söylemişti. 

 

ZEYTİNYAĞI YÜKLÜ GEMİLER TÜRKİYE'YE GELİYOR

Elde edilen bilgilere göre Azak Denizi'nin Rus limanlarında bulunan 28 Türk ticaret gemisi ile zeytinyağı yüklü Rus ve Liberya bandıralı 7 gemi Türkiye’ye geliyor. 

 

 

Azak Denizi'nde mahsur kalan 28 Türk ticaret gemisi ve yağ yüklü 7 gemi Türkiye'ye geliyor! ile ilgili etiketler Gemi Rusya Putin Erdoğan Azak denizi YAG mahsur trkiye
GÜNÜN VİDEOSU

10 milyon TL değerinde lüks araçlar ele geçirildi! Türkiye'ye getirilme nedenleri pes dedirtti...

Mersin polisi, yurt dışından Mersin'e getirilen piyasa değeri yaklaşık 10 milyon lira olan 4 adet lüks aracı ele geçirdi. 2 şüphelinin yakalandığı operasyonda araçların yurt dışından Mersin'e yedek parça olarak kullanmak için getirildiği öğrenildi.